ויטמין די

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

20/03/2008 | 09:32 | מאת: אלי

פרופ./ד"ר נכבד/ה שלום רב, פורסם השבוע באחד ממוספי הבריאות מאמר של פרופ. דוד נלקן, בו כתוב (בין השאר): "היום למעשה מקובל בעולם הרפואי ששתיית חלב עשיר בסידן קושרת את ויטמין D ומורידה את רמתו בגוף וע"י כך מזרזת תהליכים ממאירים, במיוחד בבלוטת הערמונית". עוד כתוב במאמר זה שבשורה של מחקרים הוכח שקיים קשר הדוק בין צריכת חלב ומוצריו, או צריכת סידן, לבין התפתחות סרטן בבלוטת הערמונית. מאחר שעד כה כל המומחים (רופאים ודיאטנים) בהם נועצתי (יש לי אוסטיאופניה) המליצו לי להרבות במוצרי החלב למיניהם, וזאת בנוסף לתוספי סידן+D שגם עליהם המליצו, אבקש התייחסותך לדברי הפרופ. הנ"ל, אשר בהחלט אינם מתיישבים עם המלצות המומחים כאמור. תודה. אלי

לקריאה נוספת והעמקה

לאלי שלום רב, לויטמין D יש מספר צורות בגופנו. הפרופסור צודק, סידן שבחלב ובתוספים מוריד רמה של צורה מסוימת של ויטמין D. ירידה בויטמין D- עלולה לזרז תהליכים סרטניים מסוימים, בינהם גם סרטן פרוסטטה. המסכנות מכך הן: א.- לא להגזים בדברי חלב ובתוספי סידן,לא לעבור 1200 מג ליום. ב.-לדאוג לרמה תקינה של ויטמין D- להקפיד בנטילת תוספים. בברכה, ד"ר ילנה סיגל

25/03/2008 | 20:38 | מאת: אלי

ד"ר סגל הנכבדה, תודה על תשובתך, אבל היא מעוררת שאלות נוספות: א. האם סידן הנמצא בחלב ובמוצריו, וכן בתוסף קלטרייט, מוריד גם את רמת ויטמין די הניתן באמצעות התרופה "אלפא D"? ב. האם הנ"ל נכון גם לגבי ממרחי סויה ומעדני סויה? ג. האם הבינותי נכון את דברייך, שיש להקפיד שלא ליטול יותר מ-600 מ"ג קלטרייט, אם מקבלים 600 מ"ג נוספים מהאוכל? ד. איך מתיישב הסברך עם העובדה שרופאי רשם לי 1200 מ"ג קלטרייט + 1 מק"ג אלפא D, כאשר ידוע לו שאני מקבל כ-600 מ"ג סידן נוספים מהאוכל (בעיקר ממוצרי חלב)? תודה. אלי

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס