שיפור האוסטאופרוזיס ע"י תזונה
דיון מתוך פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס
שלום.אני בת54 שנתיים אחרי הפסקת מחזור.עשיתי בדיקת צפיפות העצם, תוצאה: צוואר הירך T= -2.7 BMD=0.552 ,ע"ש- T=-2.2, BMD=0.803. בבדיקת דם קודמת סידן תקין. מקפידה לא להיחשף לשמש בגלל נקודות חן רבות. אוכלת כל יום מוצרי חלב אבל אפילו לא מתקרבת ל1000מג'. לפני כ12 שנה התגלה אצלי פעילות יתר של בלוטת תריס, רופא משפחה החליט שזה חשימותו, לא ראיתי אנדוקרינולוג, זה הסתדר בלי טיפול תוך שנה שנתיים. בבדיקה אחרונה TSH T4 תקינים. האם כדאי לנסות לעלות צפיפות העצם בעזרת דיאטנית ובמידת הצורך בתוספת ויטמין D. בתודה חיה
לחיה שלום רב, א.- מומלץ לבדוק רמת ויטמין D ולתקנה, במידה ונמוכה. ב.-מומלץ להגיע לצריכה של- 1200 מג סידן ליום- מאוכל לבד או מאוכל ותוספים יחד. במידה ואת מעונינת להסתדר עם אוכל בלבד- תפני לדיאטנית שתבנה לך תפריט אשיר בסידן. ג.- תוצאת צפיפות העצם מעידה על אוסטיאופורוזיס. לאחר בירור ותיקון מצב ויטמין D מומלץ להתחיל טיפול מונע שברים. התאמת טיפול זה מתבצעת בפגישה אישית בלבד. בברכה, ד"ר ילנה סיגל
לתזונה מקום נכבד במניעה ריפוי והחלמה מאוסטאופרוזיס מקורות עיקריים: ברוקלי, שומשום, כרוב, שקדים, מולסה, חרובים, גבינה, תאנים, קוואקר, שזיפים, טופו, צנון, ברוקלי, מוצרי חלב, ירקות עליים ירוקים, פטרוזיליה, סרדינים. מהאתר של דליה ודוד http://www.metaplim.co.il/a.asp?p=1053