ירידה בתפקוד בלוטות רוק סובמנדיבולריות

דיון מתוך פורום  בלוטות הרוק

31/05/2022 | 09:45 | מאת: אייל

שלום אני סובל מיובש כרוני בפה. בדיקה ידנית של הרופא ללא נפיחות. בדיקה סיאלומטריה כמעט ללא רוק. במיפוי בלוטות הרוק נמצא ירידה בתפקוד בלוטות רוק סובמנדיבולריות ,וללא עדות ברורה בריכוז וניקוז של בלוטות פרוטידיות. בדיקת IgG4 תקינה בדיקות דם אימונולוגיות תקינות מה יכול לגרום אצלי לירידה בתפקוד הבלוטות? איזה בדיקה תוכל לאמת/לשלול?

אייל שלום! כיון שאתה חש ביובש פה, ואכן נראית ירידה בתפקוד הבלוטות בבדיקות שונות, ניתן להניח שאכן יש בעיה בתפקוד הבלוטות. לגבי סיבת הירידה בתפקוד- יתכן כי מדובר בבעיה אוטואימונית למרות בדיקות תקינות- יש לפנות למומחה לרפואת הפה (פה ולסת) לבירור מלא של המצב. בהצלחה!

13/06/2022 | 22:31 | מאת: אייל

ד"ר שלום האם אפשרי שהבעיה נובעת מחסימה הגעת רוק לחלל הפה? האם רלוונטי במקרה שלי לבצע אנדוסקופיה של בלוטת הרוק?

מנהל פורום בלוטות הרוק