פורום בלוטות הרוק

מחלות בלוטות הרוק הן מחלות נפוצות, וכוללות מגוון רחב של תופעות ובעיות. הפורום יעסוק במגוון בעיות ומחלות של בלוטות הרוק, וכן דרכי האבחנה והטיפול המקובלות כיום. במידת הצורך יפנו רופאי הפורום לייעוץ וטיפול פרטניים, בהתאם לבעיה שהוצגה.
514 הודעות
511 תשובות מומחה

מנהל פורום בלוטות הרוק

30/01/2019 | 19:23 | מאת: אורן

כל כמה ימים מופיע לי בחיך הרך פצע רירי ונעלם ושוב חוזר על עצמו. בביקור עצל רופא אאג נאמר לי כי מדובר בסתימה של בלוטה קטנה אשמח לקבל תשובה

אורן שלום "פצע" חוזר בחיך באותו מקום, אכן עלול להיות בלוטת רוק זעירה שעברה שינוי כלשהו. במידה והתופעה נמשכת תקופה ממושכת (מספר חודשים)- יתכן וכדאי להסיר את הבלוטה הבעייתית. פנה לבדיקת רופא פה ולסת או מומחה למחלות בלוטות הרוק.

30/01/2019 | 18:43 | מאת: חן

היי,לפני כמה חודשיים הבחנתי בבלוטה קטנטונת בלחי שמאל למטה ממש קצת מתחת לשיניים התחתונות.(בטוחה שלא מזיהום כי לא קרה לי כלום והיא לא כואבת והא שם כנראה הרבה זמן עוד לפני שהבחנתי בה)היא ממש ממש קטנה וזזה אני ממש מזיזה אותה ומשחקת איתה.היא לא נראת לעיין רק שנוגעים וממש תריך לחפש אותה, זה איזור של בלוטת רוק? הופנתי לאולטרסאונד ואני ממש בלחץ מה זה יכול להיות?

30/01/2019 | 18:50 | מאת: חן

ביצעתי אולטרסאונד צוואר והכל היה תקין לגמרי כולל הבולוטות רוק שם.

חן שלום! אני מניחה שאת מתכוונת לחלק הפנימי של הלחי- בתוך חלל הפה. יתכן כי מדובר בפיברומה- תהליך שפיר עגול, היכול לפעמים להופיע מתחת לציפוי חלל הפה. ממליצה להבדק ע"י רופא פה ולסת.

ראי להלן

15/01/2019 | 18:28 | מאת: דנית

אני בת 61 ולפני 11 שנה עברתי טיפול ביוד רדיואקטיבי בכמות המיירבית. כתוצאה מכך בלוטות הרוק נהרסו, כפי שנקבע במיפוי בלוטות הרוק. האם כיום ישנה דרך במדע לחדש את פעילות בלוטות הרוק. אני כותבת כל זאת כי הבנתי שכשאין רוק אין הגנה בפני חיידקים ווירוסים והאוכל לא מתעכל היטב כפי שקורה אצלי. האם חלילה כתוצאה ממחסור חמור ברוק תאים לא טובים עלולים להתפתח?? מפחדת ודואגת.

דנית שלום! חסר רוק הוא אמנם מצב לא מיטבי, אך אינו גורם כלשעצמו לתחלואת מעיים או קשיי עיכול במעיים משום סוג שהוא. הדבר כן עלול לגרום לעששת שיניים מואצת.בנוסף, הרס טוטאלי של בלוטות הרוק כתוצאה מיוד רדיואקטיבי הינו נדיר. ממליצה להבדק ע"י מומחה למחלות בלוטות הרוק. רפואה שלמה.

13/01/2019 | 18:14 | מאת: יעל

אבא שלי עבר ניתוח פרוטיס ונק. הוא עבר כריתה צווארית בגלל גרורות. הוא סיים עכשיו סדרה של הקרנות וטיפולים כימותרפיים וכעת הוא לא יכול לאכול שום דבר חוץ מנוזלים. יש לו תופעה שגורמת לו סבל רב, הוא מתאר תחושת בצקת בצוואר, כאילו מישהו תופס בכוח את הצוואר שלו. הלשון שלו שורפת ופצועה מאוד. האם יש משהו שנוכל להקל עליו את הסבל? משהו שיעזור לתחושת הבצקת הנוראית הזאת? אתם מכירים דבר כזה??? אשמח לתשובה בהקדם. תודה ורפואה שלמה לכולם

יעל שלום! לאחר טיפולים אונקולוגים כפי שתיארת, קיימת תקופה ממושכת של ריפוי רירית מערכת העיכול העליונה (פה, לוע עליון ותחתון, גרון). תקופה זו עלולה להיות מלווה בכאבים ובתחושת מחנק. קיימים מספר טיפולים שניתנים על ידי אונקולוגים- על מנת להקל על המצב. ממליצה בחום לפנות ליעוץ האונקולוג המטפל. רפואה שלמה לאביך!

08/01/2019 | 12:34 | מאת: עינת

ד"ר נכבדה בת 53 בריאה בדר"כ. מאתמול פצע (אפטה) בחלל הפה צד ימין. סמוך למוק צינור הבלוטה. כמוכ נפיחות מבחוץ מתחת לאוזן שהח להתנפח מהבוקר, אתמול בערב התחלתי להרגיש את המקום.. נאמר לי שזו דלקת בבלוטה הומלץ על אוגמנטין פעמיים ביום למשך שבוע ומשחה לפצע בחלל. אוסיף שאני לאחר החלמה מטירודיטיס. אודה לכל הבהרה שכן המקום נפוח ואני מאד לחוצה. בתודה מראש לכל הבהרה.

עינת שלום! מבינה מדבריך, שהאפטה נמצאית באיזור פתח תעלת בלוטת הרוק ברירית הלחי...במקרה כזה, כאשר התהליך הדלקתי יסוג, הבלוטה אמורה להתאושש מעצמה. בינתיים מומלץ מאד לעשות עיסויים מרובים לבלוטה על מנת לעודד ניקוזה, לשתות הרבה ולצחצח היטב שיניים. רפואה שלמה!

09/01/2019 | 18:01 | מאת: עינת

תודה רבה שהתפנית וענית לי. יום טוב

31/01/2019 | 10:21 | מאת: NOT_FOUND

שלום רב, בהמשך לתשובתך ד"ר נכבד, אוסיף שבימים האחרונים אני מרגישה באי נוחות במקום כדוגמת איקצוץ לעיתים מתחת לאוזן ובלחי, לא מפריע לתפקוד היום יומי האם הדבר יכול להעיד על משהו, אוסיף שנבדקתי ע" יא.א.ג. שלא מצא שום ממצא. (יש לי תחושה ופחד שהלחי תתנפח ואני מאד מפחדת) שוב בתודה וברכה.

29/12/2018 | 20:32 | מאת: גילי

שבוע טוב. לפני חמישה ימים, הוצאו לי 4 בלוטות רוק זעירות מהשפה התחתונה לשאלת סיוגרן (מאובחנת בלופוס וסובלת יובש בפה), אני סובלת נורא מאז הבדיקה, כל הפה כואב לי, מתקשה לאכול וגם קצת לדבר, קיבלתי גם אפטה צמודה לאזור התפרים. האם זה סביר שהכאבים עדין כה חזקים? השפה התחתונה משמאל גם נפוחה ומבחוץ על השפה ישנו שטף דם והשפה רדומה כל הזמן. ממש אודה על תשובתך

גילי שלום. יתכן והביופסיה שבוצעה היתה קשה מסיבות טכניות- אולי בלוטות הרוק שלך מועטות וזעירות בשל מחלה קיימת. בכל מקרה, עליך לפנות למי שביצע את הביופסיה כדי להבדק ולקבל מענה לשאר שאלותיך, כי רק מי שביצע יודע מה ראה ומה עשה...בהצלחה!

שלום. אני עומד לקבל סידרת טיפולים [חמישה שבועות ברציפות] של הקרנות באיזור הפה והצוואר ונאמר לי שזה יפגע בבלוטת הרוק. שאלתי איזה תופעות לוואי הדבר יכול להיגרם והאם יש אפשרות לטפל בבעיה הנ"ל. אשמח לקבל את תשובתך. תודה. י.ב.א.

שלום! טיפול קרינתי, המערב את בלוטות הרוק, עלול לגרום בעיקר להופעת יובש פה. לעיתים נדירות בלבד, נגרמות הפרעות חסימתיות, כמו נפיחויות וכאבים בבלוטות הרוק. במקרים אלו ניתן לטפל לרוב בשיטות אנדוסקופיות. רפואה שלמה!!

12/12/2018 | 23:20 | מאת: יוסי

הפוסט למטה אשמח לתגובה זאת אפלייה תודה

ראה להלן

06/12/2018 | 16:15 | מאת: יוסי

שלום..כבר תקופה ארוכה סובל מיובש קיצוני בפה ורוק דביק מאוד.. לגבי משטח לשון נמצא אצלי פעמיים חיידק קנדידה אלבקינס קיבלתי דקטרין גל שלא עזר..האם יש תרופות יותר חזקות יש לציין נוטל קלונקס כבר מעל 5 שנים קבוע האם זה קשור? מה עוד הסיבות ? תודה אני מיואש ומתוסכל

יוסי שלום. התשובה כבר ניתנה ב2.12. מצרפת אותה שוב כאן. "יוסי שלום. קלונקס יכול לגרום ליובש פה, וכן הפרעות חרדה, שיתכן ואתה סובל מהן. קנדידה היא פטריה ולא חיידק, והאבחנה של זיהום פטרייתי בחלל הפה נעשה בהתאם לממצאים בבדיקה ולא רק על סמך משטחים. אנא גש לבדיקת רופא פה ולסת. בהצלחה. "

06/12/2018 | 13:47 | מאת: חני

אשמח לדעת דרכי טיפול בת 32. אני סובלת כבר כמה שנים מבלוטת הרוק שמתנפחת מתחת לאוזן. הבלוטה חמה מאוד מגרדת וכואבת. מספר פעמים נתנו לי אוגמנטין שעזר אבל זה לא מפסיק פעם ביום אני מגרדת את נשמתי ונפוחה מאוד. אשמח להכוונה

06/12/2018 | 16:05 | מאת: ד״ר גל אבישי

שלום לפי התופעות שתיארת בהחלט יש אפשרות שישנה חסימה ‏בהפרשת האוק מהבלוטה. ממלייץ לבדק אצל רופא פה ולסת / אאג העוסק בטיפול במחלות של בלוטות הרוק

01/12/2018 | 20:53 | מאת: חן

שלום בחודש האחרון אני סובלת מבליטות בחלל הפה וגולות פנימיות בשפה/בלשון. כל יומיים הן עוברות ויוצאת לפחות אחת חדשה במקום אחר בפה. בדרך כלל הן כואבות במגע. בהתחלה חשבתי שיש לי סטרפטקוקוס, לקחתי אנטיביוטיקה אך המצב המשיך גם שלושה שבועות אחרי התרופה.

חן שלום התופעה אינה מוכרת לנו. אנא פני לבדיקת רופא פה ולסת. בהצלחה.

01/12/2018 | 17:45 | מאת: ילדה שמפחדת מאוד

היי , אני בת 14 ואני הייתי חולה בדלקת גרון חיידקית שמלווה בחום גבוה ולא אכלתי כבר שלושה ימים. עכשיו כשהכל התחיל להירגע והתחלתי לאכול(כמויות קטנות) , הכאב בגרון הופחת ואין חום , התחילו לי מלא פצעים בתוך הפה ועל השפה שמדמה ״ אפטות״ ,אך יש גם מין כתם אדום יחסית גדול על הלשון שלי , מה זה ? קראתי באינטרנט וכתוב שזה יכול להיות גידול סרטני. זה בגלל שהייתי חולה או שזה יכול להיות גידול? אני פוחדת מאוד.

שלום אפטות בפה ושינויים שונים ברירית של חלל הפה יכולים לקרות במחלות חום שונות. ממליצה להפסיק לדאוג, לשתות הרבה, ואם הדבר לא חולף או מציק לך באיזשהו אופן- פני לרופא אף אוזן גרון. תרגישי טוב!

01/12/2018 | 17:45 | מאת: ילדה שמפחדת מאוד

היי , אני בת 14 ואני הייתי חולה בדלקת גרון חיידקית שמלווה בחום גבוה ולא אכלתי כבר שלושה ימים. עכשיו כשהכל התחיל להירגע והתחלתי לאכול(כמויות קטנות) , הכאב בגרון הופחת ואין חום , התחילו לי מלא פצעים בתוך הפה ועל השפה שמדמה ״ אפטות״ ,אך יש גם מין כתם אדום יחסית גדול על הלשון שלי , מה זה ? קראתי באינטרנט וכתוב שזה יכול להיות גידול סרטני. זה בגלל שהייתי חולה או שזה יכול להיות גידול? אני פוחדת מאוד.

ראי תשובתי

שלום בני בן שלוש וחצי, שוקל 14 קילו. סובל מזה כשבוע מחום גבוה בערבים/לילות. שיעול, עיניים מודלקות. אובחן כסובל מדלקת ראות שלשום והחל לקבל מוקסיפן לראשונה בחייו. היום בבוקר אחרי 4 מנות של מוקסיפן בבת אחת מול עיניי התנפח לו האזור שבין האוזן ללחי במהירות מטורפת מול העיניים! כמו שקורה לו בכלל כשהוא נעקץ ומתנפחת לולמשל העין. הלכנו לרופא שלא ידע מה זה אבל אמר לקחת אוגמנטין במקום מוקסיפן כי זה מכסה גם זיהום של בלוטת הרוק. הוא אמר שגם יכול להיות חזרת או חצבת או כל אלה... הילד סובל מכאב י בטן מהמוקסיפן ובקושי אוכל בגלל הדלקת ראות, אני חוששת מאנטיביוטיקה קשוחה כל כך. 1. האם ייתכן שזו בכלל אלרגיה למוקסיפן? העובד השההתנפחות הופיעה רק שבוע אחרי החום ודלקת הראות לא יכולה לרמז על זה? 2. האם ייתכן שזו חזרת או שבחזרת ההתנפחות מופיעה מיד עם החום - זה אגב לא מתחת ללסת ולאמאחורי האוזן כמו, זה באזור הלחי אוזן. 3. האם אל כדאי לחכות עוד יום לראות אויל זה ויראלי כתוצאה מניקוז של הליחה כנראה או משהו שקראתי שקורה בבלוטות הלימפה? הילד סובל כל כך ואני חוששת מאנטיביוטיקה נוספת חזקה שצריך להתחיל מחדש עכשיו. תודה

אנה שלום! ראשית, המונח "אנטיביוטיקה קשוחה" הוא מונח עממי וכמעט לחלוטין מוטעה. אנטיביוטיקה ניתנת בהתאם לצורך קליני, והצורך של הגוף להתמודד עם זיהום חיידקי קשה לאין שיעור מהצורך להתמודד עם האנטיביוטיקה. בנוסף, מרבית האנשים לא סובלים מתופעות לוואי משמעותיות הקשורות באנטיביוטיקה עצמה. במידה וקיים חשד קליני גבוה לדלקת בבלוטת הרוק מומלץ לתת כיסוי ראשוני באוגמנטין. האם האבחנה במקרה שלכם היא דלקת או זיהום בבלוטת הרוק- קשה לומר, הנפיחות עצמה יכולה להיות קשורה לבלוטת לימפה מקומיות או למחלה ויראלית. מקווה שבנך מרגיש יותר טוב בינתיים, אך אם לא- ממליצה מאד להבדק ע"י מומחה לבלוטות הרוק. רפואה שלמה!

27/11/2018 | 14:53 | מאת: יוסי

שלום..כבר תקופה ארוכה סובל מיובש קיצוני בפה ורוק דביק מאוד.. לגבי משטח לשון נמצא אצלי פעמיים חיידק קנדידה אלבקינס קיבלתי דקטרין גל שלא עזר..האם יש תרופות יותר חזקות יש לציין נוטל קלונקס כבר מעל 5 שנים קבוע האם זה קשור? מה עוד הסיבות ? תודה אני מיואש ומתוסכל

02/12/2018 | 11:14 | מאת: יוסי

למה דילגו על שאלתי?

יוסי שלום. קלונקס יכול לגרום ליובש פה, וכן הפרעות חרדה, שיתכן ואתה סובל מהן. קנדידה היא פטריה ולא חיידק, והאבחנה של זיהום פטרייתי בחלל הפה נעשה בהתאם לממצאים בבדיקה ולא רק על סמך משטחים. אנא גש לבדיקת רופא פה ולסת. בהצלחה.

25/11/2018 | 20:43 | מאת: קיריל.ק

שלום, אני בן 24 שנים, בריא. ללא היסטוריה רפואית הקשורה לא.א.ג. אתמול ב24/11/18 יום שבת. בין השעות שש לשבע בערך, התחילו לי הפרשות רוק. בהתחלה הם היו מעט ועם הזמן הם התגברו. כרגע, כל 10 שניות לערך, עולה לי רוק לחלל הפה. בלילה הם לא הפריעו לי. יש לי אמנם מנשך הפוך אך ההפרשות רוק האלו קורות לי פעם ראשונה. אמנם בעבר היו לי מספר פעמים הפרשות רוק מוגברות לפני הקאות. בתודה מראש.

קיריל שלום! יתכן כי אתה סובל מרפלוקס- עליה של חומצת קיבה אל הלוע. תופעה של עליית רוק" לחלל הפה אינה מוכרת, כיון שהרוק נוצר בסמוך לחלל הפה ומופרש לחלל הפה עצמו. יש לבדוק בעיות במנגנון הבליעה וכן את חלל הפה עצמו. ממליצה לפנות בשלב ראשון לבדיקת רופא אא"ג. בהצלחה.

29/07/2024 | 03:15 | מאת: עילאי

באמצע הלילה התחלתי להרגיש שעולה מהגרון לפה רוק עם טעם של לימון למה זה קורה לי?

16/11/2018 | 23:02 | מאת: אוהד

הי. אשתי בהריון וכבר בשבוע 26 והחל משבוע 8 היא סובלת מעודף רוק, סמיך, מר ולא ניתן לבליעה. היא יורקת כל הזמן ממש כל 5 שניות. חצי נכות. מה ניתן לעשות? האם יש תרופה אנטיכולינרגית? לאיזה רופא מומלץ לפנות?

אוהד שלום! עודף רוק ניכר ככ בהריון, כפי שאתה מתאר, הינו נדיר. יתכן כי סובלת מרפלוקס (עליה של חומצת קיבה) מתמיד הגורם לגירוי של המערכת הנשימתית וכן של בלוטות הרוק. בקשו מרופא הנשים המטפל המלצה לנוגדי חומצת קיבה, היכולה לסייע במצב זה. פרט לכך, בהריון קיימת מגבלה משמעותית בנתינת תרופות אחרות הקשורות לייצור הרוק. המשך הריון בריא ולידה קלה!

16/11/2018 | 07:07 | מאת: אושר

שלום רב. מידי תקופות מסוימות יוצא לי גולות קטנות/ כדורים קטנים יותר ולפעמים יותר גדולים ברוק. חייבת לירוק את זה ואם לפעמים זה נעלם לא מצליחה ובעלתי חזרה זה מציק לי מאוד. מה זה בדיוק? מתי זה קורה מה הסיבות לכך וכיצד ניתן להימנע מזה. זה קורה לפעמים תוך כדי מפגשים/ שיחות/ ישיבות וזה ממש לא מצב נעים בהחלט. תודה רבה!

אושר שלום! התופעה אינה מוכרת לנו. ממליצה להבדק במרפאת בלוטות הרוק.

11/11/2018 | 07:46 | מאת: Yoni

היי. אני כבר לא יודע למי לפנות. אני בן 20, סובל כבר חמש שנים מטעם מר בפה, יובש וריח לא טוב. כל זה מלווה אותי 24/7 ביממה. כבר יצאתי משפיותי. הייתי אצל כל כך הרבה רופאים ואף אחד לא יודע במה מדובר. אם אפשר בבקשה הכוונה ויעוץ מה לעשות, לאיזה רופאים כדאי ללכת, אילו בדיקות מומלץ לעשות. תודה

14/11/2018 | 20:53 | מאת: ד״ר גל אבישי

יוני שלום, ממליץ לך לפנות למרפאה לרפואת הפה, רצוי במוסד אקדמי כמו אוניברסיטת תל אביב אח האוניברסיטה העברית בהדסה עין כרם.

04/11/2018 | 20:27 | מאת: בני

לפני כשנה אבי לקה בשבץ מוחי ונפגע בצד שמאל של גופו. מאז מרייר אך לאחרונה הריור התגבר משמעותית דבר שגורם לו להפחית בדיבור שגם ככה פגוע. האם יש משהו שאפשר לעדות עמ להקל על הריור המוגבר. תודה

נא ראה תגובתי להלן

01/11/2018 | 14:15 | מאת: בני

לפני כשנה אבי עבר שבץ מוחי וכתוצאה מכך מרייר( הוא גם חולה בפרקינסון ברמה קלה יחסית) ,בחודשים האחרונים הריור נהיה מוגבר מאוד ואבי כמעט ואינו מדבר בגלל הפחד לרייר . השאלה אם יש טיפול שיכול להפחית/להוריד /לעזור עם בעיה זו. תודה

בני שלום. ריור לאחר שבץ מוחי, או מחלות אחרות של המוח ומערכת העצבים המרכזית, נובע לעיתים קרובות מחוסר קואורדינציה של מנגנון הבליעה. ישנם מספר פתרונות, החל מטיפולים לשיקום הבליעה אצל קלינאי תקשורת וכלה בטיפולים תרופתיים להפחתת ייצור הרוק (מדבקות סקופולאמין למשל). בשלב זה ממליצה להוועץ בנוירולוג, רצוי כזה המומחה בשיקום לאחר פגיעות מוחיות. ניתוחים להפחתת רוק במצבים כאלה אנו מבצעים לעיתים נדירות. בהצלחה ורפואה שלמה לאביך.

מבקשת את עזרתכם בהבנת האבחנה שניתנה לאבי אחרי ניתוח פארוטיס ושליחת הדגימות לפתולוגיה. אשמח לכמה שיותר מידע בענין בבקשה. הבנו שנצטרך בהמשך לניתוח שעבר והקרנות שיעבור גם לעבור כימותרפיה. אשמח להסבר מדוע ובמה בדיוק מדובר. תודה מראש. שירה Atrophic parotid gland infiltrated by carcinoma with peri and intraneuralinvasion. The invade intraparotid lymph node, periparotid fat and soft tissue. Inked surginal margins are free Alcian blue stain- negetive in tumor cells. Iron stain- diffuse. deposite of iron in the stroma of tumor

שירה שלום ציטטת באופן חלקי את התשובה הפתולוגית. מהכתוב ניתן רק להבין כי מדובר בגידול ממאיר בבלוטת הרוק. ההחלטה על טיפולים קרינתיים וכימותרפיים נעשית בהתאם לסוג הגידול, גודלו , הימצאות גרורות בבלוטת לימפה ומאפיינים אחרים. לרוב, קבלת ההחלטות נעשית בפורמט מקצועי של רופאים מתחומים שונים האמונים על הטיפול במקרה. רפואה שלמה ובהצלחה!

את צודקת. לכן אני מצרפת כאן את כל מה שהם כתבו. אשמח להסבר מה זה אומר ש- 13 קשריות מעורבות. והאם הסוג הזה הינו אלים? האם הכימו הכרחי?

גידולים ממאירים בבלוטות הרוק עם המאפיינים המתוארים בתשובה הפתולוגית וכן עם גרורות מקומיות (בלוטות הלימפה המעורבות בגידול) דורשים לרוב טיפול משולב בניתוח, קרינה וכימותרפיה. ההחלטות הטיפוליות הללו נעשות על סמך מחקרים גדולים המדגימים יתרון בטיפול משולב במחלות אלו. כפי שציינתי, הדיון במחלה ובטיפול נעשה על ידי מומחים מתחומים שונים, בעלי נסיון בטיפול בגידולי ראש וצוואר. רפואה שלמה לאביך.

18/10/2018 | 16:55 | מאת: Meri

גוש בעומק התחתון בבלוטת הפרוטיד בגודל 16 - 13 - 12 מ''מ שעדיין אין פתולוגיה האם ניתן לנתח בדרך אנדוסקופיה או רק ע'י ניתוח פתוח. תודה.

מרי שלום ישנן סיבות רבות לגושים בבלוטת הרוק, כל מקרה מטופל לגופו. ע"פ הפרטים שמסרת בשלב זה, לא ניתן לקבוע במה מדובר.

30/09/2018 | 13:00 | מאת: ענבל

שלום רב סליחה מראש על האורך, סיפורי קצת מורכב, בת 33 בריאה בדרך כלל, נוטלת גלולות למניעת הרין , קונטרולוק למעי רגיז וצרבות כרוניות, אובחנתי לפני שנה עם פיברומיאלגיה על ידי רמאוטולוג ותסמונת מפרק הלסת, יש לציין שתיהן מתונות אצלי, לפני חצי שנה התחלתי להרגיש מעט עודף רוק בפה, לא קיצוני,מעט יותר מהרגיל לא נוזל מהפה ולא בשינה, עם הרוק החלו כאבים עזים בצד ימין של הפנים, הלכתי לאף אוזן גרון, נוירולוג וכירורג פה ולסת חשוב לציין שהתלוננתי רק על הכאב ולא על הרוק, כולם אבחנו טריגמינל נוירולוגיה, שלא ניצפה בביצוע mri לאחרונה אני בולעת רוק לעיתים קרובות ומרגישה מתיחה בשרירי הפנים מעט מתקשה לבלוע את הרוק אבל נוזלים אחרים בולעת היטב, ואוכל מעט נתקע בחזה אבל זה מצב קיים מריפלוקס שאותו אני סובלת שנים, לפני שנה גסטרוסקוםיה תקינה, לפני שנה סבלתי ממצב הפוך של יובש נשלחתי לעשות מבחן שוימר שיצא שיש לי יובש קיצוני בעיניים כירורג סירב לקחת ביופסיה כי לדבריו אין יובש בפה, שאלתי היא האם יתכן שיש מחלה אוטואימונית שקשורה לכאבים מסוג זה ועודף ייצור רוק? או שאלי לפנות חזרה לנוירולוג? או לאף אוזן גרון? יש לציין שמלבד זה אין תסמינים אחרים אך הדבר מציק לי מאוד, יתכן שיכול לנבוע מחרדה? שוב עלי לציין שההרגשה של עודף הרוק לאחר אכילה מוגבר ולפעמים האוזן נסתמת וכואבת לפני שנה אולטרסרונד בלוטות רוק תקיו מחשד לסיוגרן

ענבל שלום. לא ידועה קשר בין מחלות אוטואימוניות לעודף רוק. תחושת עודף רוק יכולה להגרם במצבים שונים, למשל בעיה בסגר של הפה. לרב אין מדובר ביצור עודף של רוק. הכאבים בפנים המתגברים בזמן אכילה יכולים להתאים לבעיה במפרק ו/או שרירי הלעיסה, ומופיעים לעתים כחלק מתסמונות כאב אחרות כמו פיברומיאלגיה. כמובן שללא בדיקה מתאימה, קשה לשלול או לוודא קיום האבחנות שציינתי. מציעה להבדק בשנית ע"י רופא פה ולסת או אא"ג.

24/09/2018 | 18:19 | מאת: אורית

מזה מס ימים אני חשה משני צידי הלשון ברצפת הפה 2-3גולות.בגודל אפונה בערך. אחת כואבת היא יות ר גדולה והשנייה סתם מציקה. מה לעשות,?

אורית שלום! נפיחות בחלק האחרוי של הלשון- בחיבור עם רצפת הפה, יכולה להיות נפיחות של בלוטות רוק זעירות כתוצאה מחשיפה לחומר חמוץ או חריף במיוחד, ולרוב חולפת מעצמה כעבור זמן קצר. לעיתים מדובר באפטות- ואז המצב עלול להמשך מספר ימים. אם המצב אינו חולף כעבור מספר ימים פני לבדיקת רופא פה ולסת. בהצלחה.

22/09/2018 | 23:31 | מאת: לחץ איום כאבי אוזניים חזקים עם כאבי ראש לאחר טיפול ביוד

עברתי בעבר מספר טיפולי יוד ולפעמים בלוטות הרוק היו מתנפחות והנפיחויות היו נעלמים ,היום קורה לי משהו מוזר כאבי ראש חזקים עם לחץ באוזניים והרגשת שיתוק של חצי פנים האם זה יכול להיות מבלוטת הרוק ואם כן למי אני צריכה לפנות והאם הם יכולות לגרום כאבים איומים ? תודה רבה על מענה לשאלותיי

שלום! כאבים באיזורים שאת מתארת יכולים לנבוע כתוצאה מהפגיעה בבלוטות הרוק או בשרירי הלעיסה. ממליצה להבדק ע"י מומחה למחלות בלוטות הרוק. רפואה שלמה!

לציין בלוטת פרוטיס משמאל יחסית גדולה, מרקם תקין, ללא סימני דלקת, ללא הסתידויות או הרחבת הצינורות, ללא ממצא פוקלי. מה זה אומר? יש לציין ש אולטרסאונד זה נעשה כביקורת לאחר כריתה מלאה של התרואיד וחלק מבלוטות הלימפה( דיסקציה מלאה)עקב גידול. טופל לאחר מכן ביוד. תודה.

יריב שלום! שינויים בבלוטות הרוק, ובעיקר בבלוטת הפרוטיד, נראים גם לאחר שנים מקבלת טיפול ביוד רדיואקטיבי.בתשובת האולטראסאונד ששלחת, הרושם הוא כי הבלוטה פשוט גדולה ביחס לבלוטה השניה אך מרקמה תקין. במידה ואין לך כאבים, נפיחויות או תלונות אחרות אין צורך בטיפול לבלוטות הרוק.

17/09/2018 | 20:25 | מאת: ענבל

שלום רב בת 33 בריאה בשנה שעברה סבלתי מיובש בפה בדיקת בלוטות רוק אולטרסאונד תקינה, השנה באופן מוזר יש לי תחושה מוגברת של רוק בעיקר בצד אחד של הפה יש לציין שלא הרבה מאוד אבל מרגיש יותר מהרגיל בנוסף כאבי אוזניים ממקור לא ידוע mri מח תקין ובדיקה נוירולוגית תקינה יש לציין שיש לי הפרעות מפרק הלסת ו ופיברומיאלגיה האם יש צורך לבצע בדיקה מסויימת? או שיש קשר?

ענבל שלום. יש קשר נסיבתי בין מחלות כאב כרוני כמו פיברומיאלגיה לכאבים במפרק הלעיסה ולכאבי ראש. הטיפול בכאבים נעשה במשככי כאב בהתאם לצורך. לגבי עודף הרוק- עליך לפנות לבדיקת מומחה בתחום. בהצלחה.

08/09/2018 | 20:22 | מאת: רבקה

שלום לאחרונה יש לקרוב משפחה שלי נפיחות בצד הפנים. לאחר בדיקה רפואית עלה כי הוא סובל מיובש בריריות, שהשתפר לאחר שהקפיד על שתיה מרובה ומציצת סוכריות. כעת אמרו לו כי קיימת אבנית בצינורות שבצד הפנים. מה ניתן לעשות? והאם יש תרומה טבעית להוצאת האבנית? תודה מראש! רבקה

רבקה שלום! נפיחות בבלוטות הרוק יכולה להגרם מסיבות שונות. קשה להתרשם מהסיבה לנפיחות במקרה זה, על סמך הנתונים שהצגת. אם מדובר בתהליך דלקתי כרוני בבלוטת הרוק, הפתרון הטוב ביותר הינו טיפול אנדוסקופי בבלוטה- המבוצע ע"י מומחים בתחום בלוטות הרוק. בהצלחה!

26/08/2018 | 11:00 | מאת: שאול

לפני כשבוע אובחנתי עם פרוטיטיס ויראלי, בלוטות הרוק משני צדי הפנים התנפחו וגם אלו מתחת ללסת. התחלתי להרגיש יובש בפה מיד בהתחלה. עשיתי בדיקת אולטרסאונד ולא נמצאו אבנים שחוסמות. היום, שבוע אחרי, הנפיחות ירדה, סיימתי 7 ימי אוגמנטין אבל היובש בפה נשאר. תוך כמה זמן בלוטות הרוק אמורות לחזור לעבוד כרגיל או שאצטרך ללכת למומחה בלוטות רוק? תודה

שאול שלום! דלקת ויראלית של כל בלוטות הרוק הגדולות הינה מצב נדיר בגיל בגרות. חשוב לראות כי לא מדובר בתגובה אלרגית או בתופעה הקשורה למחלה אחרת- על מנת למנוע ארועים דומים בעתיד. ממליצה בחום לפנות למומחה למחלות בלוטות הרוק עם כל המידע הרפואי הרלוונטי כולל בדיקות דם והדמיות- להמשך יעוץ וטיפול. רפואה שלמה!

01/08/2018 | 17:04 | מאת: אורית

לפני כחצי שנה עברתי ניתוח fase להוצאת מוקוצלה בסינוס הפרונטלי לאחר כשבועיים מהניתוח התנפח לי בלחי הימני וגילו שיש לי זהום בבלוטת הרוק עברתי אנדסקופיה וטיפול באוגמנטין.בביקורת האחרונה לגבי ניתוח הסינוס הבדיקה היתה כואבת מאוד ואובחן מלאות בסינוס הימני שבוע אחרי הביקורת בלוטת הרוק הימנית התנפחה מאוד ודוב גילו לי דלקת בבלוטת הרוק ואני לפני אנדסקופיה נוספת שאלתי האם יש קשר בין הסינוסים לבלוטות האם הזהום בסינוסים עלול לפגוע בבלוטות הרוק

אורית שלום! לא ידוע על קשר בין מחלות סינוסים למחלות בבלוטות הרוק, אולם, במקרה שקיימת בעיה "רדומה" באחת מבלוטות הרוק, היא עלולה להתפרץ בתנאים של מחלה חריפה אחרת או לאחר ניתוח בהרדמה כללית..יתכן כי זה המצב אצלך. לאור זיהומים חוזרים בבלוטות הרוק עלייך לפנות להמשך בירור וטיפול מומחה למחלות בלוטות הרוק. רפואה שלמה!

29/07/2018 | 21:50 | מאת: סחלב

ד''ר נכבד\ה בלוטת הרוק שלי התת לשונית מצד שמאל רכה אך נפוחה. גם השנייה נראית לי נפוחה אם כי פחות. אין לי חוסר רוק בפה. (לא יודעת אם יש קשר אך מול הבלוטות האלה יש לי חניכיים חשופות כבר שנים חסרות לי כמה שיניים טוחנות.) האם זה אחד הסימנים לממאירות?

סחלב שלום! האיזור אותו את מתארת לא מתאים לבלוטת הרוק התת לשונית. כמו כן איני משוכנעת כי מדובר ב"נפיחות" בבלוטת רוק. אם משהו מטריד אותך במראה או מבנה רצפת הפה פני לבדיקת רופא שיניים או כירורג פה ולסת.

28/06/2018 | 23:26 | מאת: יוני

הי. אני בן 31 כבר יומים שיש לי כאבים בפה מתחת ללשון בצד שמאל. הכאב מגיע רק בזמן אכילה. וממש אי אפשר לאכול. ולאחר קצת זמן זה נירגע. אין לי סימני נפיחות. הייתי אצל רופא משפחה ונתן לי תרופה בשם קטאפלם. כמו אנטיביוטקה רק לא לדלקת.. והוא אמר לי שיכול להיות שזה אבנים בבלוטת הרוק. רציתי לדעת במידה וזה באמת אבנים. אם יש תרופה ראשונית לפני שעושים טיפול להוציא את האבנים או לא?

יוני שלום כאבים ברצפת הפה בזמן האוכל יכולים להיות קשורים לבעיה בבלוטות הרוק. לא ניתן לדון לגבי אבחנה ספציפית כמו אבנים או בעיות אחרות בלי בדיקת מומחה. מציעה לפנות למומחה למחלות בלוטות הרוק. רפואה שלמה!

20/06/2018 | 07:11 | מאת: יובש בפה

בתקופה האחרונה אני מתעורר בלילות כאשר יש יובש בפה באופן חזק ואפילו כואב. בדיקות הדם,והסוכר תקינות. בעבר עברתי מספר רב של ניתוחים חוזרים להוצאת גידולים מסוג אדנומה פלפורמיק באיזור הפרוטיס כולל הקרנות ,שיתוק עצב הפנים באופן זמני.וגם כריתה מלאה או חלקית של האונה במידה והתופעה נובעת מהדברים הנ"ל ,יש טיפול או תרופות שיכולות לעזור? (אני מקפיד בנושא של אוכל ושתייה שיכולים לעזור ,אך אין שיפור) תודה

שלום! טיפול קרינתי באיזור הראש והצוואר גורם לירידה בתפוקת הרוק, אך מכיון שאתה מתאר תופעה שהופיעה לאחר שנים רבות, יתכן וקיים גורם נוסף לתחושת יובש הפה בלילות כגון: קושי בנשימה אפית, רפלוקס (עליית חומצות קיבה לאיזור הושט והלוע)ועוד. הטיפול צריך להיעשות בהתאם לממצאים בבדיקה. ממליצה לפנות לבדיקת רופא אא"ג מומחה למחלות בלוטות הרוק. בהצלחה!

היי. אני סובלת מלופוס סיוגרן ופיברומיאלגיה . בחודשים האחרונים מתנפח לי צד ימין של הלחי והצוואר ואני לא מסוגלת ללעוס/ לאכול, טופלתי באנטיביוטיקה אשר הקלה בכאב אך לא העלימה. לאחר האנטיביוטיקה בוצע אולטראסטונד שהממצא היחידי בו היה צ'יסטה קולואידית זעירה בבלוטת התריס בצד ימין . כל הזמן הכאב בא והולך, עכשיו שוב נפוח, שוב כואב (כחודש וחצי לאחר הטיפול האנטיביוטי), שוב לא מסוגלת לאכול, מומחה אף אוזן גרון מפנה למומחה אחר, כבר לא יודעת למי לפנות וסובלת מאד.

שירי שלום! מחלת סיוגרן גורמת לעיתים לתופעות דלקתיות בבלוטות הרוק, כלומר נפיחויות, כאבים ולעיתים זיהום משני. הטיפול במקרים אלה הוא לרוב טיפול אנדוסופי של בלוטות הרוק- בטיפול זה אנו מנקים את הבלוטה, מחדירים חומר אנטי- דלקתי, ומשחררים חסימות הקיימות בתעלות המנקזות את הבלוטה. ממליצה לפנות למומחה למחלות בלוטות הרוק לבדיקה וטיפול. בריאות שלמה!

05/06/2018 | 17:27 | מאת: רעות

שלום רב לפני כשנה נטלתי יומיים מינון גבוה ביותר של צמחים סיניים. לאחר המנה הרביעית נתקפתי צימאון נורא וחריג. כשנרגע הצימאון בבת אחת התייבש לי כל הפה. מאז כמעט ואין לי רוק בפה. כל פעם צורב לי במקום אחר. בגרון. בשפתיים. הטעם רע וקשה בפה. ביצעתי כל הבדיקות האפשריות ללא ממצא. אין לי יובש במקומות אחרים אלא רק בחלל הפה. הרופאים לא חושבים שזה סיוגרן ואין להם מושג מה זה. כשיש גירוי חיצוני כמו לימון אוכל או מסטיק הרוק מופרש אך בלי זה הרוק לא יוצא בכוחות עצמו. האם יש עוד בדיקה כלשהיא שמתאימה לתופעה הזאת שכדאי לבצע? זה יתכן ממקור עצבי שלא יזוהה אי פעם?? והאם אחרי שנה יש עוד סיכוי שזה יחזור לעצמו?? תודה רבה רעות

רעות שלום! לצערי הרב, אנו נתקלים לא מעט בתופעות לוואי שונות של תוספי מזון ו"תרופות" מהסוג הלא קונבנציונלי, שאינן מדווחות, מבוקרות או נחקרות באופן הראוי בשל היותם "תוספי מזון" ולא תרופות. בהנתן שכך, היכולת שלי לומר לך איזה נזק עלול להגרם משימוש יתר מוגבל מאד. יובש פה הנמשך תקופה ארוכה צריך להבדק ע"י רופא מומחה למחלות בלוטות הרוק, ישנם גורמים שונים העלולים לגרום לתופעה זו, ובהתאם ניתן "לתפור" טיפול מתאים לבעיה. רפואה שלמה!

שלום רב. בני עשה צילום מערות האף ונקבע לו תור ליחידת אף וסינוסים בבלינסון מפני שהרופא הבודק אמר שאין לו יכולת לפתור את הבעיה שיש לו. משך הזמן שחלף מהצילום ועד מועד הבדיקה הינו כחצי שנה. קופת החולים בו הוא מבוטח היא הכללית. האם יש דרך לטיפול מהירה יותר? הבן מתגייס בעוד כחודש וחצי לצבא. הבעיה שאובחנה: התעבות קונכות תחתונות שינויים אזומטריים ברירית האף אין רגישות מעל מערות האף. יש לבני אף סתום פעם בצד ימין ופעם בשמאל ומנוזל תמידי. בהנחה וצריך לנתח מה משך ההחלמה? והאם באופן פרטי יהיה מהיר יותר תודה.

דרור שלום! עושה רושם שההתלבטות העיקרית שלך היא מנהלתית- קיצור זמן עד הניתוח וכו. לצערי הרב אין ביכולתי לתרום לפתרון ההתלבטות. עליך לפנות לגורמים המנהלתיים של כללית ו/או רפואה פרטית ככל שמתאפשר לך. כאשר תאתר ותחליט על רופא מנתח תוכל לשאול אותו פרטים על תהליך הניתוח וההחלמה, הדבר שונה ממנתח למנתח. בהצלחה רבה!

30/05/2018 | 19:52 | מאת: עדי

לפני חודשיים היה לי אבצס פעם ראשונה בגרון, הייתי מאושפזת שלושה ימים עשו לי ניקוז. לפני יומיים הרגשתי שוב כאבי גרון האבצס חזר, הייתי אתמול אצל רופא משפחה הוא הביא לי אנטיביוטיקה. מאתמול המצב רק מחמיר ולא משתפר. יש לי תור למחר לאא"ג השאלה היא אם הוא יוכל לעשות לי את הניקוז, או שהוא יפנה אותי למיון? אני לא יודעת אם לחכות למחר או כבר לגשת ישירות למיון

עדי שלום הטיפול באבצס פריטונסילרי צריך להיעשות מהר ככל הניתן, על כן מומלץ במקרים כאלו לקבל הפניה ישירות למיון אא"ג. רפואה שלמה!

30/05/2018 | 19:15 | מאת: רוני

שלום, לפני מספר חודשים, עשיתי בדיקת אולטראסאונד, ובבדיקה היה כתוב שיש מבנה ציסטי קטן בפרוטיס הימני. רופא אף אוזן גרון המליץ לעשות אולטראסאונד חוזר על מנת לעקוב אחר המבנה. עשיתי אולטרסאונד שוב, ונכתב שבפרוטיס ימני מבנה ציסטי ידוע 0.5 ס"מ ללא שינוי. בפרוטיס שמאלי עליון , הפעם הודגם מבנה אובלי מוגדר היפואקואי 0.5 ס "מ - רושם שמדובר בבלוטת לימפה קטנה תגובתית. ללא עדות ללימפאדנופתיה צווארי קדמי. בלוטות הרוק התת לסתיות בגדר הנורמה. מה לדעתך עליי לעשות? תודה רבה, רוני

רוני שלום מבנים ציסטיים קטנים הם תופעה לא נדירה בבלוטות הפרוטיס. במידה ואין בעיה קלינית אחרת בבלוטה, ואין כל שינוי בבדיקות סונר חוזרות אין צורך במעקב או טיפול. לרוב אנו מבקשים לבצע סונר חוזר לאחר כשנה- במידה ואין שינוי בממצא, ניתן לרוב להפסיק את המעקב.

03/06/2018 | 13:29 | מאת: רוני

תודה רבה על תשובתך. מה לגבי, הממצא בפרוטיס העליון מצד שמאל? תודה!

גם בלוטת לימפה קטנה היא ממצא שכיח בבלוטת הפרוטיד. יש להתייחס לבעיה הקלינית.

29/05/2018 | 14:01 | מאת: נוני

רופא א.א.ג אבחן יובש קיצוני בפה, עברתי גם בדיקת לרינגואדסקופיה.ssb-חיובי-1.4 האם וודאי כי יש לי מחלת סיוגרן?? האם הנוגדן יכול להיות מושפע מתרופות שונות שאני לוקחת ?? האם המחלה היתה יכולה להתפתח משפעת קשה שעברתי ??

נוני שלום, מצב של יובש פה קיצוני בנוכחות נוגדן SSB חיובי מחשיד למחלת שיוגרן. תרופות מסוימות עלולות לגרום ליובש פה אך לא להופעת נוגדן לבלוטות הרוק. לא ידוע על קשר בין שפעת למחלת שיוגרן. ממליצה בשלב זה להיות במעקב ראומטולוג ורופא לרפואת הפה (במרפאות פה ולסת). בהצלחה!

24/05/2018 | 14:50 | מאת: ריקי

שלום לרופאים, לפני שמונה חודשים היתה לי דלקת חמורה בסינוסים ואז הייתי מתעוררת בלילה עם פה יבש נורא. קיבלתי אנטיביוטיקה חזקה והדלקת חלפה. מצב היובש בפה השתפר אך לא חלף. עברו חודשים מאז ועדיין אני מתעוררת כל לילה עם פה יבש פעם יותר פעם פחות. זה מאוד מפריע לי. מבקשת עזרה.

על סמך דבריך, ניתן להניח, כי הבעיה העיקרית נובעת מחסימה אפית, הגורמת לנשימת פה בזמן שינה, ולא מבעיה בבלוטות הרוק. ממליצה כי תפני לרופא המנתח או לרופא אף אוזן גרון אחר העוסק במחלות אף וסינוסים. בהצלחה!

30/04/2018 | 18:20 | מאת: גיא

שלום פניתי לבדיקה MRI לאחר שיש לי נפיחות כחודש בבית השחי ללא כאב אני בחור בן 26 ללא מחלות רקע -ביצעתי US בית שחי תקין ללא מצאים -להלן תצאות MRI בדיקת בלוטות כולל דיכוי שומן במישורים שונים כולל הזרקת גדוליניום ממצאים: מודגמת בלוטת בית שחי בקוטר 1.3 ס"מ עם מרכז שומני העוברת האדרה מינימלית אחרי הזרקת גדולניום ,כנראה בלוטה ריאקטיבית דרוש המשך מעקב סונוגרפי. מודגמים אותות תקינים מלשד העצמות ומרקם השרירים. מה זה אומר כי הנפיחות עדין קיימת אבל בלי כאב האם אני צריך ללכת לרופא שוב האם להילחץ?זה סרטן?

גיא שלום פנית לפורום הלא נכון- מציע כי תפנה שאלתך לפורום כירורגיה כללית.

30/04/2018 | 02:12 | מאת: יוסי

בהמשך לתשובתך את מתכוונת לרופא השניים?? האם זה מסוכן?אני בבירור אנקורני עקב igf 1 מעט מוגבר האם יש קשר? תודה

יוסי שלום יובש פה יכול להגרם מסיבות שונות. אחרי שתוועץ בעניין ברופא המשפחה שלך, אתה יכול לפנות לבירור כמות רוק למומחה לרפואת הפה, במסגרת מרפאות פה ולסת בבתי החולים. איני מכירה קשר לIGF1 מוגבר. בהצלחה.

27/04/2018 | 13:44 | מאת: יוסי

שלום רב ברצוני לדעת..עברתי mri ראש במסגרת בירור אנדוקריני לשאלתי אני סובל זמן רב מיובש בפה קיצוני מאוד האם היה אבנים או חסימה בבלוטות רוק היום רואים? מציינים זאת בפענוח תשובה כי הבנתי שרואים גם את הלסת וכול האיזור עד הצוואר תודה

יוסי שלום לעיתים רחוקות מחלה חסימתית באחת או יותר מבלוטות הרוק גורמת ליובש פה, ולכן שאלתך בהקשר של יובש פה פחות רלוונטית. בMRI ניתן לראות חלק מהבעיות בבלוטות הרוק. ממליצה להבדק ע"י מומחה לרפואת הפה בעניין היובש. בהצלחה!

23/04/2018 | 00:45 | מאת: גולדה

מה יכולות הסיבות לליחה מרובה? יום ולילה................. .לאיזה תחום של רפואה עלי לפנות?

גולדה שלום. יכולה לפנות לרופא אף אוזן וגרון לבירור ראשוני. בהצלחה!

15/04/2018 | 01:17 | מאת: מיכאל

שלום, אתמול הופיע לי פצע ונפיחות ברקמה המחברת את הלשון לתחתית הפה. האזור אינו כואב או רגיש. האם אתם מזהים במה מדובר? האם עליי לראות רופא? בינתיים אני שוטף את הפה עם קורסודיל. תודה! מיכאל

מיכאל שלום לא ניתן לדון על המקרה מהפרטים שמסרת. אם המצב מתמיד אנא פנה לבדיקת רופא פה ולסת. בהצלחה.

מזה כ11 חודשים סובל מיובש בפה לשון לבנה רוק קצפי לבן עשיתי היבסיה נשלל סיוגרן על ידי פה ולסת וריאמטולוג אני בן 44 יובש חזק בפה לאחר מספר חודשים נשלח עוד פעם לבדיקת igg4 שאין לי מושג מה זה הבדיקה הזאת אוליי תוכלו לעזור לי בבקשה

לא שותה כדורים עדתי טיפול לפטריה ולפני כחצי שנה ועברה ועדיין הפה יבש ולשון לבנה

בזמן האוכל מופרש רוק רגיל אין לי בעיה בזמן הארוחה או מציצת סוכריות עשיתי מיפוי לבלוטת הרוק תקין

אבי שלום! ישנן סיבות אפשריות רבות לתחושת יובש פה. למשל סכרת (לעיתים סמויה), הפרעות בבלוטות שונות, רפלוקס (עליית חומצת קיבה), נשימת פה, חרדה ועוד. עליך להבדק ע"י רופא אא"ג מומחה למחלות בלוטות הרוק. בהצלחה.

06/04/2018 | 07:18 | מאת: אודי

שלום בתי בת 24 הובחנה עם אבנים בתעלת הרוק מתחת ללשון טופלה בברזילי - ניסיון לריסוק מתברר שלא ניתן להוציא את שלו ניתן האבנים ע"י אנדוסוקפיה מתואם ניתוח לשבוע הבא מדוע לא לדחות, אין כאבים ודלקות (היה אירוע אחד לפני 8 חודשים) מהו זמן ההחלמה? והסיכון ? תודה אודי

אודי שלום! ריסוק אבנים הנמצאות בבלוטות תת לסתיות אינו גורם לרוב ליציאת האבן, אלא מאפשר בחלק מהמקרים הוצאה קלה יותר של האבן בזמן הניתוח. ההחלטה על ריסוק אבנים מתקבלת ע"י רופא מומחה לבלוטות הרוק בהתאם לממצאים הראשוניים בבדיקה וברנטגן. אין להשאיר אבן בבלוטת רוק תת לסתית לא מטופלת!. האבן גדלה, ועלולה לגרום לזיהומים ולסיבוכים. יש לבצע פעולה ניתוחית להוצאתה בכל המקרים. בהצלחה.

01/11/2020 | 19:31 | מאת: תומר

והובחנתי על ידי CT שיש לי אבן 7ממ בפרנכימת פרוטיד ימין האם אפשר להשאיר את האבן ללא טיפול או חייבים להוציא אותה עד כמה מסוכן להשאיר? תודה תומר

21/02/2018 | 20:01 | מאת: סאמר

אני סובל מהפרשת יתר של רוק מבלוטת התת לשונית, זה מפריע מאד בדיבור!! למי לפנות??

סאמר שלום! אין ממש תופעה כזאת כמו שאתה מתאר. אנא פנה לרופא פה ולסת או מומחה למחלות בלוטות הרוק לבדיקה וקבלת הסבר.

08/02/2018 | 23:31 | מאת: חיים

בבדיקה יש נודול בקוטר 10 מ"מ הודגמו מס בלוטות לימפה עד 15 ממ בתחנות 2,3 כל זה אחרי שבביופסיה לא היו תאים ממאירים אני מודאג מהנושא של בלוטות הלימפה , מישהו יכול לעזור?

חיים שלום! לא ניתן לתת אבחנה או יעוץ עם הנתונים שהעברת. ממליצה לפנות להמשך בירור רופא מטפל. בהצלחה!

1 ... < 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 >