מה אחוז PACs שמעליו הנחת העבודה שיש AF?
דיון מתוך פורום פרפור פרוזדורים
כידוע קשה למצוא פרפור פרוזדורים נדיר, גם אצל אנשים שיש להם פרפור ידוע ועושים הולטר בהרבה מקרים לא יראו אותו בבדיקה אחת, ומחקרים חדשים מראים שהולטרים חדשים שעובדים שבועיים או חודש ברצף מגלים הרבה מקרים של פרפור שלא היו מתגלים בדרך אחרת. לאור זאת, נשאלת השאלה מאיזה אחוז של PACs בהולטר קצר הנחת העבודה של הקרדיולוג חייבת להיות שיש פרפור פרוזדורים נדיר גם אם כרגע לא רואים אותו ולכן צריך לטפל במטופל תחת ההנחה שיש לו פרפור פרוזדורים?
שלום רב במידה ובבדיקת הולטר כמות ה PVC מגיעה מעל 3000 ליממה, סיכוי לפתח פרפור עליות גדל משמעותי פי 11! בברכה דר' ויקטור רובצ'בסקי
שאלתי על PAC ולא על PVC אבל מהתשובה שלך נראה לי שגם אתה דיברת על PAC למרות שכתבת PVC. עדיין השאלה המעשית היא מה עושים עם הנתון הזה, האם צריך להניח שיש AF ולקחת נוגדי קרישה? ראיתי בדיוק מחקר חדש, לא בדיוק על זה אלא על מה שהם קוראים לו AHRE שאומר שטיפול בנוגדי קרישה מסוג Edoxaban לא כל כך הצליח, הקטין קצת את מקרי השבץ אבל הגדיל את התמותה הכוללת ולכן המחקר הופסק באמצע. השאלה אם ניתן להסיק מהמחקר הזה גם ביחס לאחוז גבוה של PAC שלא כדאי להתחיל לתת נוגדי קרישה?