פעילות אינטנסיבית בהריון

דיון מתוך פורום  פעילות גופנית בהריון ולאחר לידה

03/04/2015 | 02:11 | מאת: א

שלום. אני מדריכת כושר ומאמנת ספינינג מזה ארבע שנים, בכושר טוב, כרגע שבוע 28 , לפעמים האימונים הופכים אינטנסיביים ( אימוני אינטרוולים ) והדופק עולה ל85 אחוז וקצת מעבר, הרופאה שלי אמרה לי שכל דבר שיכולתי לעשות לפני ההריון זה בסדר אבל אני קצת בחששות שמא סיכנתי את העובר בחוסר חמצן וגרמתי נזק.. איך ניתן לבדוק ולוודא את זה שהכל בסדר ? תודה רבה

ראשית בהחלט אין בעיה להמשיך עם פעילות אותה את מבצעת וביצעת לפני כניסתך להריון. מה שכן הייתי ממליצה זה למרות עבודת אינטרוולים יש להוריד הילוך בדופק, כלומר את יכולה לדרוש מקהל הלקוחות לעבוד לפי קצב מסויים ואת תעבדי לפי קצב אחר, קצת יותר רגוע, 75/80 אחוז המקסימום שתגיעי אליו. כמובן שאמליץ להוסיף עבודת כוח והכי חשוב תקשיבי לגוף שלך. לגבי נזקים, עבור זה יש בדיקות למעקב רפואי, האם ביצעת את כל הבדיקות הנדרשות? האם היו תקינות? אם כן אז אין סיבה לדאגה רק מעכשיו והילך לשמור על עבודה נכונה ומטיבה איתך ועם העובר. מקווה שעזרתילך . לכל התייעצות נוספת כאן בשבילך, חג שמח בריא וכשר ;)

03/04/2015 | 10:01 | מאת: א

הי אלינור! תודה רבה על התשובה המהירה. כל הבדיקות שלי תקינות , עם זאת קורה ואני נסחפת לתוך השיעור והדופק עולה גם מעל ה 85 אחוז ,אני משתדלת להוריד הילוך כשזה קורה אבל יכולות להיות 2-3 דקות בדופק די גבוה, קראתי שיש סכנה שהעובר לא יקבל מספיק חמצן במידה והפעילות מאומצת מידי והחמצן מופנה לשרירים ולכן נוצר בי חשש שמא פגעתי בעובר.... ואיך בודקים אם כעת הכל תקין??

לגבי בדיקות רפואיות זה אצל רופא המעקב שלך, אם הבדיקות יצאו תקינות עד כה, מבחינת סקירה , בדיקות דם וכו... אז אין ממה לחשוש אך ניתן לבקש בדיקות דם ו לוודא האם מאמץ שרירי גבוה מדי - חלבון גבוה. לגבי בדיקות לעובר לא נראה לי שישנה אפשרות בדיקה לאמת דבר שכזה אלא מעכשיו לשים לב ולא לעבור את הדופק הרצוי שנע בין 70-80% . סיטואציית ההיסחפות אחר לקוחות מוכרת גם לי באופן אישי אך בריאות העובר במקום 1 לכן הקפידי על אימון מיטבי ולא מירבי! בהצלחה.

מנהל פורום פעילות גופנית בהריון ולאחר לידה