השטחה של הקונטור הפובאלי
דיון מתוך פורום מחלות עיניים בילדים
שלום ד"ר, ילד בן 9 במעקב קוצר ראיה במרפאת מיופיה. בעבר בירור נוירואוטולמולוגי עקב דיסקה שמאל תפוחה – סוכם מבני. מטופל עם אטרופין 0.01% מקפידים מאוד מזה חצי שנה ************************************************* VA CC RE 2.00/ 0.50 97 6/6 LE 3.00/ 0.50 125 6/62 CT CC D+N ORTHO תנועות עיניים מלאות לכל הכיוונים קונברגנציה עד האף אורך אקסיאלי: RE 23.16 LE 23.25 מקטע קדמי תקין קרקעית בהרחבה דיסקה תקינה, מקולה רפלקס עמום רפרקציה ציקלופלגית RE 2.25 0.50 155 LE 2.50 0.75 155 OCT RNFL ימין ללא שינוי, בשמאל איכות צילום בינונית נראה תקין OCT מקולרי נראה השטחה של הקונטור הפובאלי כרגע, במעקב חצי שנתי. שאלתי היא, מה המשמעות של "השטחה של הקונטור הפובאלי"? מה הסיכונים? תודה.
יכול להיות קשור למצב שנקרא foveal hypoplasia אבל במצב הזה לרב הראיה ירודה ומתפתח לעיתים ניסטגמוס (תנועות בלתי רצוניות של העיניים), מה שלא נראה שקיים אצלכם. בכל מקרה כדי לענות בצורה אינטיליגנטית צריך לבדוק את הילד ולראות את הצילומים עצמם.
תודה ד"ר, כרגע הראייה תקינה (עם משקפיים) ולכן הומלץ על מעקב בלבד, אך האם מצב זה יכול לגרום לסיבוכים בעתיד, מחלה או ירידה בראיה? האם קשור לרפלקס עמום במקולה?