להתפעל מילדים זה בסיסי..........

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

23/09/2024 | 18:34 | מאת: מיכל...

אודי, בפגישה...עלה משהו כזה... כנראה הייתי ילדה שלא היה מי שיתפעל ממני או שיעודד ..היום יש מי שיתפעל אבל מבחוץ וזה לא חודר... שוב....מרגישה חסר כל הזמן..ריקה כזו. חסרה. מסיפורי הילדות היא אמרה שהייתה הזנחה, הזנחה רגשית. ההיפומניה כאילו ערערה הכל וחזרתי לחוסר ביטחון, להרגשה של לא שווה כלום, לא טובה בכלום. ובעצם אני כלום...זה לא נכון יודעת אבל לא מפנימה..לא חודר... לא אכפת לי שיזרקו טילים עליי ולא אכנס למרחב מוגן..כזה...כמובן שבעבודה כן ויש אחריות..אבל פתאום לא אכפת לי מעצמי שוב...חבל.

הי מיכל, אחד הדברים מעוררי התקווה זו היכולת שלנו 'לשקם' את אזורי העצמי שהוזנחו ולא קיבלו מענה. ואם אנו עושים זאת דרך יחסים - זה נהדר, ואם דרך עבודתינו - זה מצויין ואם באמצעים יצירתיים - מעולה. ויש לך מהדברים האלו. אודי

24/09/2024 | 05:48 | מאת: סוריקטה

הי מיכל, לפעמים מתפעלים ממה שקל והולך בקלות ופחות שמים לב ועובדים על חיזוק האזורים החלשים שמצריכים תגובות של הורה טוב במיוחד. ושם לעתים מוזנח ממש וחסר. שם יש עיוורון ותחושת שקיפות. "הי! תראו אותי!" ובמקביל ובהמשך אנחנו עצמנו שותפים להסתרה. אהבתי את הניסוח של אודי - אזורי העצמי שהוזנחו. מכירה את ההרגשה שתיארת. Take Care סוריקטה

26/09/2024 | 17:27 | מאת: ברבורית.

וואי מיכלי, גם לי היה מקרה דומה לשלך לפי מה שאני מבינה, הרגשתי שלא היתה לי אמא, ואבא היה כל הזמן בעבודה, הוא היחידי שרצה בי באמת. אבל את יודעת, זה שאת עובדת בגן זה בעצם התיקון של מה שעשו לך. תתפעלי מהם ותעודדי אותם בגן, זה באמת מאוד חשוב (אני בעצמי לומדת חינוך ילדים כדי לתקן מה שעשו לי) תעשי את זה הרבה, אי בטוחה שזה יעזור לך להרגשה האישית. ברגע שתרגישי שהילדים צריכים אותך ואוהבים אותך שם, תרגישי שווה ומלאה.

26/09/2024 | 19:58 | מאת: מיכל...

תודה יקרה...אני כבר כמעט 30 שנה גננת :) כן הם ממלאים את ליבי באהבה. סוג של תיקון. מסובך הנושא המשפחתי שלי... מאוד.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית