לא נשארו לי כוחות, מה עושים?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

24/09/2024 | 23:46 | מאת: NOT_FOUND

לא נשארו לי כוחות להתמודד עם המצב הזה,עם המלחמה הזאת אנחנו סצפון התחלנו גם לחטוף כל יום, אני עם שני ילדים לבדי שאחת מהם ממש חרדתית ועוד ילד פחדן נורמלי אני קוראת לו… יש 4 אזעקות בממוצע ביום נגיד ואין לדעת מתי מגיעות אז בחרנו שמתאים לנו להשאר בממד רוב היום ככה מונעים את הבהלה של האזעקה עצמנו איתה לממד. התוצאה שאנחנו חיים בממד קטן,חם,צפוף יוצאים למקלחת זריזה,שירותים, היום הסכימו שנכין עוגיות מהר מהר וישר חוזרים לממד. אני יודעת שזה גרוע שהילדים צריכים לצאת ,להיות קצת בחדר שלהם,בסלון מרפסת,אבל הם מפחדים וגם אני ואני ממש כועסת על עצמי שהגענו למצב כזה. והכל מסובך גם טכנית בממד הקטן ההתארגנויות בפנים, אוףףף אני מרגישה ממש נורא ,שאני פוגעת בילדים שלי וגורמת להם נזק שאנחנו בממד 90 אחוז מהיום אין לי עזרה כמה עוד נוכל למשוך ככה ואם המלחמה תהיה עוד חודש?

26/09/2024 | 19:52 | מאת: אורטל. ב י

טירוף! אולי תפני ליעוץ דרך קופת חולים? הבנתי שיש מוקדי חירום עכשיו....

שלום לך, אכן, המצב בצפון קשה מאוד, ולאחרונה אפילו מחריף בגלל ההסלמה. תגובות פחד וחרדה הן טבעיות במצב כזה, אבל את מתארת תגובה קיצונית (אני משער שאינך מתגוררת בקו ראשון, ששם רוב התושבים פונו). כדאי ראשית לתרגל הגעה לממ"ד ולבדוק זמנים, כדי לראות שיש טווח מספיק של התראה. זה נותן יותר חופש פעולה. שנית - שווה לפנות לטיפול. ניתן לקבל סיוע דרך מרכזי חוסן (בצפון - משאבים). אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית