זוכרים שסיפרתי לכם........

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

26/09/2024 | 17:20 | מאת: ברבורית.

על השכנה של חמותי שלחוצה מאוד שהבת שלי תיכנס לגן? אז היום הייתי בטיפת חלב, והאחות דיברה איתי על זה. והיא אמרה לי בפירוש שכרגע היא צריכה דמות אחת - שזו אמא שלה ואין מה לדבר על גן עד גיל שנה וחצי - שנה ו-8. ואמרה לי שמי שאומר לי אחרת לא מבין כלום בהתפתחות ילדים ושאף אחד לא יערער אותי בנושא, ולא להקשיב לכל הדעות מסביב. היא מאוד חיזקה אותי ואמרה לי שהלוואי שכל האימהות היו כמוני שככה משקיעות עם הילד בבית. אבל אני מפחדת מאוד מפגישה עם אותה שכנה של חמותי, מאז שזה קרה לא נפגשנו. אבל כשניפגש, מה להגיד לה? אני לא רוצה להעליב אותה שהיא לא מבינה כלום כי היא בכל זאת קנתה לנו בגדים לקטנה כשהיא נולדה, מצד שני, אני חייבת לענות כי אני רוצה שהיא תפסיק לשגע אותי. מה אתם אומרים?

26/09/2024 | 19:49 | מאת: אורטל. ב י

אולי תכבדי את הדעה שלה? תגידי משהו כמו אני מבינה שאת חושבת שכדאי לשלוח את הקטנה לגן אבל לי זה לא מתאים. מה שנקרה אסרטיביות, אולי תעשי לפני כן חזרות בבית על איך שתגידי, תחשבי שהמסר שמתחת למילים צריך להיות- אני מבינה שזה מה שאת חושבת אבל אני האמא ואני הקובעת היחידה.

26/09/2024 | 19:55 | מאת: מיכל...

היי, האחות בטיפת חלב צודקת!!! אנשים שמים ילדים במסגרות בגלל שהם עובדים, גנים נוצרו מצורך של ההורה לא של הילד. פעם היו מגדלים בבית לפחות עד גיל שלוש. בחו"ל יש מקומות שחופשת לידה היא עד גיל שנתיים. מבינה שקשה להפגש עם אנשים ביקורתיים, גם לי קשה ;) אבל שתגיד מה שהיא חושבת ואת לא חייבת להקשיב לה. אז שתגיד...לא תמיד צריך לענות. תהיי שלמה עם עצמך זה מה שחשוב!!

26/09/2024 | 20:37 | מאת: .במבי פצוע..

הי לך ברבורית, ראשית, מבקשת לומר לך שאני מתרגשת לקרוא את מילותייך .. האיכפתיות העמוקה, הרגישות והרצון לדייק את הטוב ביותר עבור ביתך מרגש מאוד!!! אם את רוצה 'לנער' את השכנה מעלייך את יכולה אם מתאים לך לשתף אותה באמירה החד משמעית שאמרה לך האחות לגבי הצרכים העכשויים של ביתך בגיל הזה (בדמות מטפלת קבועה אחת ) ושוב, מרגש לקרוא!!! במבי

הי ברבורית, הרעיון של אורטל מוצא חן בעיני: תפרגני לרעיון ולמחשבה שלה, ותעשי מה שנראה לך (ולאחות טיפת חלב) נכון יותר. אודי

29/09/2024 | 17:23 | מאת: סוריקטה

הי ברבורית, כמטפלת בפעוטות אסכים על תחילת מועד הכניסה לגן. יש גם עניין אינדיבידואלי במקביל, אבל לפחות שנה וחצי, שנה ושמונה. סוריקטה

30/09/2024 | 23:15 | מאת: ברבורית.

תודה רבה על התגובות של כולם :-) אתם מאוד עוזרים לי, שתהיה לכם שנה טובה ומבורכת!

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית