הכלה.....הזנחה רגשית??

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

26/09/2024 | 20:09 | מאת: מיכל...

הכלה- מכילה את כולם. ילדים בגן, הורים, הילדים האישיים שלי, גננות אחרות... והגן אודי מהווה סוג של תיקון- הסיבה שבחרתי בגן היא בעצם האהבה האמיתית שילדים נותנים לי,הסיפוק שאני מלמדת אותם והם מפנימים ומספרים בבית, גאה בהם מאוד! אבל....זה ממלא חלקית, מרגישה ילדה קטנה הזקוקה לחום ואהבה והתפעלות. כן...וזה אין סופי, זה לא נגמר הצורך הזה. והחל מראש השנה היא נוסעת, המטפלת שמכילה אותי, ממלאת צורך ראשוני כל כך....מרגישה שחזרתי אחורה אחורה בטיפול.(מבחינתה ספירלה..מבחינתי אחורה ממש! ) האם הצורך הזה אי פעם יתמלא? האם אהיה פחות תלויה בה? חזרתי להרגשה שאני חייבת אותה...כבר הייתי ללא טיפול תקופה ארוכה, הייתי בסדר ולא היה צורך גדול בפגישות. אך אני פוחדת לבד...פוחדת להשאר חודש לבד כמו ילדה בת שלוש עם פחד נטישה. יודעת שהיא תחזור ובכל זאת...בול כמו הילדים האלה שמתקשים להפרד בבוקר :( האם זה קשור להזנחה רבשית שהייתה לי מהוריי? אוףףף התלות תביא לעצמאות? האמנם? .

הי מיכל, קשה לה]רד, נקודה. זה באמת מחזיר למקומות רגרסיביים וילדיים, אלא שהיום אנחנו גם בוגרים יותר, במקביל. וכמובן שהיכולת להיעזר מביאה לעצמאות. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית