הורות רעילה? איך מסתדרים מכאן?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

29/09/2024 | 22:40 | מאת: NOT_FOUND

היי, אני בת 34, עובדת כבר מס' שנים כעובדת מדינה עם שכר נמוך והמשרה אינה מלאה( אך עדיין יותר גבוהה מהמינימום) בעלת מלגה ממקום העבודה להשכלה גבוה, אוטוטו נכנסת לשנה השניה של התואר. קרה וניצבה בפניי משרה נחשקת , בעלת שעות עבודה מרובות יותר והשכר גבוהה יותר ובהרבה. סיפרתי בהתלהבות להוריי על כך, וקיבלתי רק נזיפות. לאחר מכן הם גם התקשרו לבן זוגי אך הוא ישן ונאמר מאימי שאבא לא חש בטוב עם לחץ דם מאוש גבוהה מהעצבים שהבאתי לו בעקבות הבשורה וגם היא עצמה לא במיטבה לאחר הבשורה. לאחר כחצי שעה התקשרתי, לבדוק שהם בסדר.. היא אמרה שלא רוצה לשוחח איתי, שהם לא מתכוונים להיקבר עכשיו נזפה עוד קצת וניתקה. אני לא יודעת איך להתמודד עם זה, באמת לאבא יש לחץ דם גבוה וכנראה הוא באמת לא במיטבו .. אני מתקשה לשחרר ..במשרה הנוכחית הם עוזרים לי עם הילדים בני 4 ו8 כשאני בעבודה .. אני שבורה וירדה לי ההתלהבות ורק הפחד צף.. איך מתמודדים עם דבר כזה?

שלום לך, לא ברור לי בדיוק למה הם הגיבו, כי את מתארת שדרוג של עבודתך. יתכן שלריבוי השעות? בכל מקרה, שווה להבין האם הוריך מייצגים איזו אמביוולנטיות שקיימת אצלך (הם 'נגד' ולך נשאר להיות 'בעד'). מציע לנסות 'להחליף תפקידים': שהם יחשבו למה כן כדאי, ושאת תחשבי למה לא כדאי, ואז נסו לשבת ולדסקס את זה בנחת. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית