הריון,קנאה
דיון מתוך פורום פסיכולוגיה קלינית
אני בת 29,בשנתיים האחרונות עבתי 2 הריונות (אחד הופסק בחודש שישי,השני בשבוע שישי). אני מרגישה שבורה לחלוטין,כ"כ חיכיתי להריון הזה,אחרי האכזבה הקודמת,ואחרי 9 חודשים הוא בא - למה זה קורה לי? פעם ההריון תקין אבל העובר עם בעיות,פעם הריון שלא מחזיק יותר מחוד וחצי, מה קורה פה?? אני מתוסכלת וממורמרת,אפילו שיוגעת שזה לא פתרון,חברה שנכנסה להריון-פשוט זכתה להתעלמות מוחלטת ולאחר מכן ניתוק קשר,לא יכולתי לסבול את הקנאה.כל מישהי שאני מגלה שהיא בהריון אוכלת לי את הלב. אני רוצה גם ומרגישה שלא יכולה יותר לסבול את זה? נוסף לזה אנחנו זוג בתחילת דרכו (נשואים 7 חודשים) - כולם מחכים ומצפים,שואלים ודורכים על יבלות בלי לשים לב (אף אחד לא יודע מה קרה ), גם הזוגיות במשבר - מה עושים????????
יפית, לחץ חברתי היה ויהיה קיים תמיד (קודם זה מתי החתונה, ואח"כ כמובן נו, ומתי יהיה ילד?) את צריכה לקחת את הדברים בפרופורציות הנכונות. אני בת 32, נשואה 6 שנים ואמא לילדה בת 2.5. אז כמובן שכל העולם ואישתו לחצו ושאלו וציפו כבר בשנה הראשונה, אבל המשכנו בשיגרת חיינו, כלומר לא לקחנו את העניין ברצינות רבה מדי והריון אכן הצליח להתממש (אמנם רק אחרי 3.5 שנים). ראשית את צריכה לגשת לבדיקות שמתוכן תלמדי באם יש בעיות מכניות ואם יש כאלה, איזה סוג של טיפול מתאים לך. יכול מאד להיות שדווקא בגלל הלחץ והתחושה של התסכול והמרירות, הגוף בוגד בך וההריון לא מצליח (תסמונת "מלכוד 22"). הרבה פעמים הכל פשוט מסתדר מעצמו כשמרפים את הלחץ. אז קודם כל בתור התחלה, את חייבת להפסיק להרגיש לחוצה, תצאי מהמרוץ הזה ותני לגוף ולנפש מנוחה לכמה חודשים. את זקוקה לפסק זמן כדי להירגע ולהתאפס. בינתייים, נסי לחדש את הקשר שנותק עם החברה, אולי אם תתקרבי יותר לנשים בהריון תסללי בתת-מודע את הדרך להריון תקין אצלך, תנסי להתעניין יותר בנושא תינוקות, ילדים והריון במקום לאכול את הלב ולהרגיש רגשי תסכול וקנאה. תשתדלי בכל הכוח לחשוב חיובי ולראות דברים עם המון אופטימיות. זה לא שאיבדת את היכולת להכנס להריון ככה שאין לך שום סיבה להרגיש שבורה לחלוטין. קודם כל לטובת הזוגיות שלכם - אולי תצאו לחופשה של כמה ימים שניכם למקום מרוחק ממשפחה וחברים, בלי לחצים ובלי מתחים. ותזכרי שמילת המפתח היא אמונה בעצמך והמון אופטימיות לחיים. שיהיה לך רק טוב.
יפית שלום אני חושב שבציבור הרחב ואפילו בקרב רופאי נשים, כולל מי שעוסק בפריון, אין מספיק מודעות למרכיב הלחץ שיש בכניסה להריון ולאחר מכן בשמירתו. זוגות רבים מתמודדים עם הקושי של התהליך הזה וחייהם מושפעים בצורה ניכרת בגלל הציפיות, האכזבות, ההמתנות הארוכות וכו'. הבעיה הגדולה שמדובר בתהליך מעגלי כיוון שדווקא הלחץ והחרדה סביב ההריון הופך את התהליך לקשה יותר ואף עלול לפגוע בו בצורה קונקרטית. במידה ועוברות עליך השפעות נפשיות חזקות כל כך כדאי שתפני לפסיכולוג הן כדי ללמוד טכניקות להרגעה שיעזרו לך גם בכניסה להריון קלה יותר, בשמירת ההריון ואף בלידה עצמה. כמו כן תוכלי לעבד ולטפל במה שעובר עליך מבפנים כולל הקשרים החברתיים שנפגעו. בברכה ד"ר אורן קפלן
תודה לכם,ד"ר אורן קפלן ושיר אקח לתשומת ליבי