חומצה פולית במיץ תפוזים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

15/04/2015 | 18:08 | מאת: הדר

האם כוס מיץ תפוזים 200 מ"ל ליום ובהתמדה יומיומית, תכסה את הכמות המומלצת של חומצה פולית לבחורה שלא בהריון וגם במידה ויהיה הריון לא מתוכנן ? האם מזון שיש בו ויטמין C יש בו גם חומצה פולית או שהויטמין C שבו יהפוך בגוף לחומצה פולית? (כי קל לי לזכור במה יש ויטמין C וכך אדע שאת אותו מזון רצוי שאוכל). הערה : תוצאות בדיקת דם 6.7 והנורמה בין 5.4 ל-25 לפי מה שהמעבדה כתבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום הדר, אין קשר בין כמות ויטמין C לכמות חומצה פולית. מזונות עשירים בחומצה פולית: מקורות מעולים: עדשים, אספרגוס, תרד, ברוקולי, סלק, חסה, באק-צ'וי, כרובית, פטרוזיליה, כבד עגל. מקורות טובים: קישוא, שעועית, כרוב, תותים, פלפל, כרוב ניצנים, כרישה, שומר, עגבניות, אפונת גינה. את אמורה לצרוך ביום 400 מק"ג בכל תקופת הפוריות כולל היריון-אין צורך ביותר. הנה קישור לפירוט כמויות : http://www.netogreen.co.il/pages132.aspx בכוס מיץ תפוזים יש 60 מ"ג חומצה פולית. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר