טעמה המר של האשכולית.

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

10/01/2017 | 14:27 | מאת: משה.

שלום, רציתי לדעת מה גורם לטעם המר שבאשכולית והאם יש לו איזשהו יתרון בריאותי? 🍊

לקריאה נוספת והעמקה

שלום משה, מקור הטעם המריר של אשכולית הוא חומר בשם נרנגין. זה גם החומר שבגללו ממליצים על המנעות משתית מיץ אשכוליות ותרופות רבות. אין לו הוכחות ויתרונות ידועים בבני אדם, אלא במחקרי חיות. בברכה,דנה

13/01/2017 | 13:14 | מאת: משה.

אני שותה ואוכל כל יום אשכוליות וביחד עם זה נוטל כל יום תרופת פאקסט (paxxet) המוכרת גם בשם סרוקסט (seroxat). זאת תרופה ממשפחת נוגדי הדיכאון והחרדה. האם יש בשילוב הזה בעיה? דנה, תודה על התשובה הקודמת. 💊

שלום משה, מחיפוש לא מצאתי שישנה בעיה, אך יש הרבה תרופות מהאותה קבוצה שכן, לכן הכי נכון להוועץ עם רוקח . בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר