סלק

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

17/03/2017 | 14:00 | מאת: רינה

היי, אומרים שמיץ סלק הוא בריא, כיצד יש להכין את המיץ,מסלק חי? או מסלק מבושל? מתי מקבלים את מירב היתרונות? ומה בנוגע למרק סלק האם הוא גם בעל ערך? מה דעתך תודה מראש רינה

שלום רינה, למיץ סלק אין יתרונות אחרים או שונים מצירכת הסלק עצמו. אפשר להכין גם מטרי וגם ממבושל, עניין של טעם. במרק- תהלך הבישול הממושך הורס חלק מיתרונות הירק. חשוב לזכור כי סלק מכיל יחסית יותר סוכר מירקות אחרים. באופן גורף אני ממליצה על צריכת ירקות בשלמותם ולא בצורת מיץ. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר