חלב+אבקת חלבון ///////
דיון מתוך פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
שלום 1.יש דעות סותרות לגבי מוצרי חלב. כן/לא/קונספירציות של חברות וכו' מה דעתכן?? ולמה אין על כך קונצנזוס??? 2.האם אבקת חלבון ( רכיבים+דרכי הפקה) יכולה להזיק? שכן הרכיבים שרשומים מאחור לא ברורים לאדם מן השורה. אור אדום? תודה.
שלום אלי, בתזונה, בדומה לרפואה, אין קונצנזוס לגבי הרבה דברים. המחקרים עד היום, כאלו שאינן תלויים בחברות לא מראים נזק כתוצאה מאכילת מוצרי חלב בצורה מתונה ומאוזנת ובחירת מוצרי חלב נכונה. ישנם מזונות מזיקים פי כמה ממוצרי חלב ואלו לא נחקרו באותה מידה, ולכן ענייני כספים וחברות לא ממש מעניינים אותי. אני קוראת את המאמרים האובייקטיבים ובאופן אובייקטיבי. ישנם לא מעט מחקרים שמראים שאי אכילת מוצרי חלב יכולה להוביל לנזקים לא פחות קשים. לכן שם המשחק הוא מינון ואיכות. לגבי אבקות חלבון- מה הסיבה ליטול אותם? יש לנו מספיק חלבון במזון. בברכה,דנה
אני ניסיתי אבקת חלבון לספורטאים העשויה ממי גבינה והיה לי כאבי עצמות רבים מהרגיל. היום אני משתמש כבר שנים במשהו אחר לספורטאים שהוא טבעוני (אני לא טבעוני) והספיגה שלו מעולה