כוסמת
דיון מתוך פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
שלום , רציתי לשאול לגבי כוסמת איזה סוגים קיימים האם היא נחשבת למזון בריא איך מבשלים אותה ?האם צריך להשרות אותה קודם במים , האם אפשר לבשל אותה עם עדשים? והאם אפשר לאכול אותה כתוספת לבשר עוף? תודה לכל התשובות
לקריאה נוספת והעמקה
שלום רינה, אני מכירה רק סוג אחד של כוסמת- זה דומה מאוד לדגנים האחרים רק ללא גלוטן. בהחלט כוסמת נחשבת למזון מזין בשל תכולת סיבים תזונתיים גבוהה וויטמינים ומינרלים רבים. אופן ההכנ המשתנה- פשוט לבדוק מתכונים ברשת- אין דרך אחת. לרוב בישול דומה לשל אורז. אפשר לבשל עם כל קטניות בהחלט תוספת מוצלחת ליד מנה בשרית. בברכה,דנה