כוסמת - מותר או אסור ?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

26/03/2018 | 10:56 | מאת: מירב

שלום רב, בבירור אנדוקרינולוגי אובחנתי בתת פעילות של בלוטת התריס . אני מאד אוהבת כוסמת (מבושלת) וגם מכינה לעצמי לחם כוסמת כלחם מטעמי בריאות אני מבינה כי כוסמת מכילה חומרים גויטרגנים רגישים לחום ולכן בישול/אידוי מוריד את רמתם במזון. האם הדבר נכון גם לגבי אפייה של כוסמת ? (אני משתמשת בכוסמת ירוקה המושרת במים, נטחנת לתערובת ואז נאפית כלחם) ; אפשר איפוא להמשיך לאכול מדי פעם לחם זה? תודה מירב

שלום מירב, ראשית אני מעבירה אותך לקישור מצויין שנכתב בנושא. https://www.maccabi4u.co.il/7950-he/Maccabi.aspx רוב ההתייחסות היא למוצרי סויה ומשפחת המצליבים. המידע לגבי כוסמת מאוד מוגבל. בכל אחד יכולים להיות חומרים גויטרוגנים שונים ולכן לא ברור האם חום או בישול משנה. יתרה על כך, אכילה במינון קבוע בשילוב טיפול תרופתי לא אמור לשנות, והדעות בנושא מאוד שונויות במחלוקת. כל עוד את צורכת מינון קבוע ומאוזנת תרופתית, איני רואה מניעה להמשיך ולאכול כוסמת, בייחוד שהמידע לגביה לוקה מאוד בחסר. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר