הורדת שומנים בתפריט לסוכרת

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

18/05/2018 | 06:05 | מאת: מיכל

שלום עד כה נאמר לי ע"י כל הדיאטניות במכבי במכון סוכרת שעלי להוסיף שומנים בריאים לכל ארוחה ואפילו לטגן המון בשמן קנולה. ואכן כך עשיתי אכלתי הרבה שומנים בריאים כגון: אבוקדו אגוזים שקדים שמן זית ועוד .לאחרונה ניתקלתי בדיעות של אנשים בתחום התזונה שאומרים להפחית עד למינימום צריכת שומן ואכן עשיתי כך וצרכתי יותר דגנים מלאים + קטניות בארוחת צהרים והמדדים לאחר שעתיים היו 144,142 כאשר לפני כן היו 103,113 מה הדרך הנכונה ? מי צודק? כמו כן אם אני אוכלת במהלך היום לחם כוסמין ולא באותה ארוחה קטניות האם זה גם יוצר חלבון מלא? אני צריכה לותר לחלוטין על האורז אז מה אני משלבת עם הקטניה לקבלת חלבון מלא? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מיכל, אין דרך אחת לאזן סוכרים ויש שונות בין מטופלים. לראיה במקרה שלך הבחירה הראשונה היתה נכונה, וכבר שנים אנו יודעם שהעלאה יחסית של שומן וחלבון בתפריט עדיפה על תוספת פחמימות. אין צורך לשלב דגן וקטניה אם את אוכלת חלבונים ממקור חי. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר