ערך פחמימתי של לחם אפוי אחרי תסיסה
דיון מתוך פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
שלום, שאלה קטנה שלא מצאתי לה תשובה באינטרנט, במהלך תסיסה של סוכר בלחם משמרים לאתנול, האם אחרי היציאה מהתנור, ללחם ערך תזונתי יותר נמוך של סוכרים מאשר הבצק לפני האפייה ? האם ללחם אפוי יש ערך תזונתי של פחמימות יותר נמוך בגלל שהשמרים פירקו את הסוכר ( פחות קלוריות ופחות סוכרים) לשם השוואה אני עובד עם מחמצת ואופה לחמי מחמצת ושמרי בר. תודה!
לקריאה נוספת והעמקה
שלום שיר, ההבדלים הם זניחים ובטלים בשישים- לא הייתי אומרת שהערך משתנה משמעותית כי כמות הסוכר עליהם נעשית התסיסה היא קטנה מאוד. וגם לאתנול ערך קלורי- אבל שוב, זה בטל בשישים. בברכה,דנה