בקשר לחימום פחמימות, המשך השאלה
דיון מתוך פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
שבוע טוב, שוב תודה על תשובתך. כתבת לי שפחממות מחוממות מסרטנות אך כמעט כל הפחמימות עוברת חימום, החל מאפיית לחם וכלה באורז ותפוחי אדמה. לשאלה נוספת כתבת שעדיף שמן על חמאה אך שמחינה מדעית יש תימורין לכך רק כשמגובר בשמן זית. אם כן, למה בכל זאת כתבת שייך שמן (לא זית) על חמאה. תודה רבה
שלום טליה, ראשית תלוי לאיזו טמפ' זה מגיע, וכן כל פחמימה בטמפ' גבוהה מייצרת חומר שנקרא אקרילאמיד שעלות להיות מסרטן. זה לא אומר שלא נאכל לחם או מאפים, זה בעיקר מעודד להמנע ממוזנות כגון דגני בוקר, חטיפים ,ציפס ועוד. לא כל כך הבנתי את שאלתך לגבי השמן והשומן- אבל כל דבר- שמן זית או חמאה ניתן לצרוך במידה. בברכה,דנה
שוב תודה וחנוכה שמח. כתבת ששאלתי לא היתה ברורה לפיכך אנסח אותה אחרת. כשבירצוני להכין מאפה ולפי המתכון אפשר להשתמש בשמן (לא זית) קנולה או אחר או לחלופין בחמאה , מה עדיף מטעמי בריאות (לא השמנה). תודה