טחינה משומשום מלא - מקור טוב לברזל או לסידן?
דיון מתוך פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
ראיתי הרבה אתרים שמצד אחד ממליצים על טחינה משומשום מלא כמקור מעולה לסידן ומצד שני ממליצים עליה כמקור מעולה לברזל, אך לפי מה שהבנתי הסידן מעכב את ספיגת הברזל אז האם טוב לאכול טחינה עם ארוחה עשירה בברזל או לא? וכיצד אם כן הוא מומלצת כמקור לברזל?
לקריאה נוספת והעמקה
שלום עופר, מקור הברזל בטחינה אמנם סביר אבל לא הייתי בונה עליו כמקור טוב וזמין. לגבי הסידן הזמינות יותר גבוהה. ההמלצה לא לאכול ברזל וסידן יחד נובעת מתוספים ולא כאשר זה מגיע במזון. בברכה,דנה
תודה רבה על התשובה דנה, אבל בכל זאת ממליצים שלא לצרוך מוצרים העשירים בסידן (מוצרי חלב, לדוגמה) בסמוך לארוחה עם מוצרים עשירים בברזל, או שאני טועה ובעצם ההמלצה היא רק שלא לצרוך מוצרי חלב בסמוך ללקיחת תוסף ברזל?