בשבל סוכרתית מה הסוכר הכי פחות מזיק?
דיון מתוך פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
יש לי סכרת במשפחה ואני גבולית מבחינת רמות הסוכר שלי. אני מנסה לצמצם סוכר בתזונה שלי. מתקשה להיגמל מהסוכר שבקפה או בתה. איזה סוכר הכי פחות מזיק? סטיבייה? סוכרזית? סוכר חום? סוכר ענבים? כרגע עברתי לסטיבייה בגרגרים (לא נוזל). אני יכולה להחליף למשהו אחר אם יש תחליף פחות מזיק...
לקריאה נוספת והעמקה
שלום רונה, סטיביה נחשב לממתיק טבעי אשר אינו מעלה רמות סוכר ולכן נחשב בטוח לשימוש. כנ"ל לגבי תחליפי סוכר מלאוכתיים כמו סוכרלוז. על סכרין, אספרטיים ואצוספלאם קיי אני פחות ממליצה, למרות שלא הוכח כל נזק בשימוש בהם. סוכר חום אינו טוב יותר מסוכר לבן כנ"ל לגבי סוכר ענבים, מולסה, סילאן וכדומה. הרעיון הוא לא להפחית בסוכר הפשוט בלבד אלא לעשות שינוי בהרכב המזון, ירידה במשקל אם צריך ופעילות גופנית. פני לדיאטנית לייעוץ אישי. בברכה,דנה