מזון לא מסוכן?האם קיים כזה דבר בעולם
דיון מתוך פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
שלום אני אוטוטו כבן 40 איפה שאני לא הולך וגם בטלויזיה שאני רואה יש תחקירים על המזון שאנו אוכלים יש לציין שאני זמן מה לא אוכל בחוץ רק בבית ואם כן זה מדי פעם חטיף כגון לואקר שקונה הפסקתי עם הרבה דברים שהייתי אוהב כגון פסטרמה נקניק אפילו פעם בחודש או יותר לא נוגע בזה ושוקל להפסיק עם שאר הדברים כגון עוף ביצים דגים בשר וכדומה האם זה נכון לעשות מה כבר מותר לאכול לא רוצה להכניס לגוף שלי רעלים רוצה לאכול להנות מהאוכל ולא להיגעל מלחשוב על חיידקים רעלים ובכלל דברים שטבעונים העלו לאינטרנט וכמובן לא רוצה שהמזון הזה יקצר לי את החיים לדוגמא קראתי שהנקניק ופסטרמה מסרטן ועוד שאר מוצרים אז מה כן לאכול כבר מבולבל מכל הכתבות אשמח לתשובתך תודה
שלום, בכנות, אתה צודק. התוכניות לא מאפשרות לנו לחיות חיים נטולי חרדה ומחשבה. אז אני ממליצה בשלב ראשון להפסיק לראות את כל התוכניות המדוברות, חלקן מאוד מגמתיות, והם לא מייצגות את הכלל, אלא רק מה שהם בדקו. דבר שני- אוכל אינו סטרילי, והוא גם לא אמור להיות. בשביל זה יש לנו מערכת חיסון ומערכת עיכול, שאמורה למנוע מאיתנו לחלות במזהמים מסוגים שונים, ואחת ל..אנחו חוטפים זיהום, לרוב קל במערכת העיכול. מי שמדוכא חיסונית זאת באמת בעיה. הפתרון שלנו- תאכל בבית- תכין אוכל שאתה יודע לשלוט במה שיש בו. לשטוף היטב ירקות ופירות במים. בשרים מבושלים היטב אינם מסוכנים מבחינה זיהומית, אבל אנחנו ממליצים להוריד צריכה מסיבות בריאותיות אחרות. פסטרמה אפשר להכין בריאה ומצויינת בבית. אם נחשוש כל כך ממזון, אז החשש מאוויר וממים אמור להיות הרבה יותר קיצוני, ויחד עם זאת אנחנו חיים חיים די ארוכים ורובנו לא מתחלים בגלל סוג המזון, אלא בעיקר בשל עיבוד המזון, כמויות, חוסר פעילות גופנית וצריכה של מזון מעובד מאוד. אורח חיים בריא אינו תלוי רק במזון, אלא בגורמים נוספים, כמו עישון, לחץ, פעילות גופנית ועוד. כאשר מרכזים מאמצם מכל הכיוונים, איני רואה דאגה לאכול מזון, גם אם הוא לא הכי בריא בעולם, במתינות ובהנאה. בברכה,דנה
תודה רבה לך הרגע קראתי מה שקראת והרגעת אותי אבן ירדה לי מהלב תודה! וערב נפלא