סילאן, סוכרלוז, סטיביה, סוכר
דיון מתוך פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
האם סילאן תמר (100% טבעי",) ודבש עדיפים כממתיק (במקום סוכר) לעומת סוכרלוז או אבקת סטיביה? רות
שלום רות, השאלה מה את מחפשת, אם המטרה היא לחסוך בקלוריות אז לא, כי סילאן דומה בערכו הקלורי לסוכר, ואילו סוכרלוז וסטיביה אין להם ערך קלורי. אם המטרה היא לא לצרוך מוצר מתועש- אז ברור שכן. בכל מקרה עדיף בלי כלום. בברכה,דנה
מטרתי אינה לחסוך בקלוריות - אני אדם רזה. היא גם איננה להימנע ממזון מתועש שאינו מזיק. המטרה היא להמתיק בדרך הכי בריאה, כאשר בכל מקרה אינני יכולה בשום אופן להימנע מהמתקה, כי כאשר אני נמנעת ממנה, ,אין טעם לחיי. מה הפתרון?