אכילת עובש והשפעות אפשריות
דיון מתוך פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
הי דנה, תהיי מוכנה בבקשה להסביר לי למה לא רצוי לאכול עובש? כמו כן, מה ההבדל בין עובש שנוצר בפיקוח (כמו בגבינות) לבין זה שלא (פירות, ירקות, לחם) והאם שניהם בעלי השפעה שלילית על הגוף. אם זה נושא מורכב, אשמח אם תוכלי להפנות אותי למחקר\ים אקדמיים בנושא (יש לי גישה למגוון של ז'ורנלים) תודה :)
לקריאה נוספת והעמקה
שלום, מצרפת כתבה מצוינת בנושא מלפני מס' שנים. https://healthy.walla.co.il/item/2898948 בברכה,דנה
תודה על הקישור. אם רק אפשר הבהרה - זה בעצם אומר שלא כדאי לאכול את החלק עם העובש בגבינות כמו קממבר, ברי, תום וכו׳? וגבינות בהן העובש נמצא בתוך הגבינה (כמו קממבר, גבינות כחולות למינהן) עדיף לא לאכול בכלל?
שלום, בעיקרון לא מומלץ לאכול גבינות לא מפוסטרות- ואלו גבינות לא מפוסטרות. רובן עתירות שומן ונתרן, לכן מומלץ לצריך באופן כללי כמה שפחות. בברכה,דנה