מוצרים מתועשים בריאים
דיון מתוך פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
אילו מוצרים (או סוגי מוצרים) של תעשיית המזון נחשבים בריאים, או לא מזיקים, ולכן ראויים לצריכה (אולי שימורים וכדומה), בניגוד למוצרים מתועשים רבים שאליהם מקובל להתייחס כמזיקים? אלי
שלום אלי, איני יכולה לתת לך רשימה של כל המוצרים- מדובר באלפים. לדוגמה יש מוצרי חלב- חלקם נחשבים מזיקים יותר וחלקם פחות. כנל לגבי מוצרי בשר, דגים וירקות. שאל שאלה ספציפית יותר. בברכה,דנה
טוב, להלן שאלה ספציפית. האם ריקוטה, קוטג', גבינה לבנה, גבינה צהובה 9%, גבינה מתובלת, פסטרמה, ירך וכרעי עוף, אנטרקוט, סינטה, עוגיות שומשום, יוגורט, שימורי מלפפונים/שעועית/גרגרי חומוס, סרדינים/טונה (בקופסה), מעדן פרי (=ריבה) וכדומה - בריאים/מזיקים?
שלום אלי, אין הכוחה ישירה להזקה של אחד המומצרים האלו. אני לא אוכלת מוצר אלא מזון, ומגוון שלו, במגוון שיטות בישול. כרעיים לא ניתן להשוות לעוגיות שומשום- כי כרעיים זה מוצר גלם. איך שאתה מכין אותו משנה את ערכו. עוגיות שומשון זה מוצר מעובד לכל עניין ודבר. ריקוטה ורוטג' הם מזון מעובד, אבל יחסית קל. לעומת זאת בקוטג/ יש הרבה נתרן לעומת קירוטה שלא, וגם בריקוטה יש הרבה סידן. כך שאין באמת החלטה גורפת, וזה תלוי בסך המזון שאתה צורך ובארוח החיים. פנה לדיאטנית לייעוץ אישי- זה מקל מאוד על תהליך האכילה הבריאה. ככלל- מזון שאינו חומר גלם נחשב למעובד. בברכה,דנה
כבר נועצתי בדיאטנית, והיא אישרה לי לצרוך את כל המזונות אליהם התייחסתי בשאלתי (אותם אני צורך בשילוב סלטי ירקות מגוונים, יוגורט, סרדינים או טונה, גרגרי חומוס וגרעיני חמניות, קקאו/קפה מומתק בסוכרלוז), וגם כרעי עוף ובשר לבן. באשר להערתך על כמות הנתרן הגדולה בקוטג', האם היא לא נמוכה מזו שבגבינה צהובה (אליה לא התייחסת)?
בטוח שמנהלי הפורום חייבים לך משהו
ממליץ לחסום את מכתביהם של אנשים המנבלים את פיהם. אלי