סידן עם נתרן באותו מזון - מזיק?
דיון מתוך פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
בגבינה צהובה כמות הסידן, כידוע, גבוהה מאוד, אך יש בה גם לא מעט נתרן. האם הנזק באכילתה עולה על התועלת, אם מקפידים לאכול סלט ירקות מגוון פעמיים ביום? שירה
לקריאה נוספת והעמקה
שלום שירה, הכל עניין של מינון. אפשר לשלב גבינה צהובה בתזונה בריאה גם כן. אבל אם את מחפשת מקור להרבה סידן ומעט נתרן- ריקוטה היא התשובה. בברכה,דנה
אני צורכת גם ריקוטה וגם גב"צ. הרי לא אוכלים 100 ג' ריקוטה + 100 ג' גב"צ ביום. ניתן להשיג משתי הגבינות ביחד, להערכתי, כ-600 מ"ג סידן בלבד. איך נגיע ל-1200 מ"ג סידן, כנדרש מבני 70+?
שלום שירה, יש עוד מקורות כמו טחינה, שקדים ומס' ירקות. תמיד אפשר לקחת תוספת של 600 מ"ג סידן. מה שחשוב זה בעיקר ויטמין D. בברכה,דנה