ערכים חומוס קלוי לבין חומוס שבושל
דיון מתוך פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
שלום האם יש הבדל בערכים תזונתיים בין חומוס קלוי שקונים מוכן, לבין חומוס מבושל בבית? תודה
שלום לי, לא הבנתי את השאלה. על איזה חומוס קלוי את מדברת? הכוונה כמו בוטנים ושקדים קלויים? כי אם כן, אז ברור שזה לא אותו ערך, לרוב בקליה מוסיפים שומן ומלח. בברכה,דנה
כן, כמו שקד קלוי.האם הויטמינים נשמרים ? ואם לא, מה נשאר מזה? תודה
שלום לי, אין מידע מדוייק בנושא, אך בוודאות הערך התזונתי נהרס בחלקו בגלל הקליה בטמפ/ גבוהה, תוספת שומן ומלח. בברכה,דנה
פורסם מחקר בנושא. יש שינוי בערכי החומוס אחרי קלייה, וזה תלוי במשך וסוג התהליך. סיכום התוצאות: Statistical analyses of results showed that ash, dietary fiber and protein contents of the samples did not significantly change whereas moisture and total starch content of the samples significantly (p<0.05) decreased. Sensory results demonstrated as roasting temperature and time were increased; burnt flavor and burnt taste were increased, raw flavor and raw taste were decreased. Based on the sensory analysis, the attractive roasted-chickpea found as roasted at 180±5°C 8 minute, 150±5°C 8 minute and 150±5°C 6 minute, respectively.
תודה על התשובות.