קנה סוכר לעומת קליפת עץ האדר

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

26/06/2020 | 07:38 | מאת: טל

איזה חיסרון יש לסוכר לעומת סירופ מייפל? האם סירופ מייפל (על בסיס עץ האדר?) בריא יותר (או פחות מסוכן) מסוכר? ומאחר שסוכר מיוצר (?) מקנה סוכר (צמח), מה רע בצריכתו? טל

לקריאה נוספת והעמקה

שלום טל, אם בוחנים נושא של תהליך עיבוד, אז ברור שהמייפל עדיף על סוכר לבן. אבל מבחינה קלורית ותרומה להעלאת הסוכר, הם די דומים. בברכה,דנה

26/06/2020 | 12:58 | מאת: טל

רציתי לדעת האם, מבחינה בריאותית, יש יתרון להמתקה בסירופ מייפל לעומת המתקה בסוכר לבן, בסוכר חום, או בממתיק מלאכותי.

26/06/2020 | 14:49 | מאת: רות

מאחר שקקאו לא מומתק נמצא בריא, בעוד שממתיקים מלאכותיים אושרו כבטוחים ע"י ארגוני הבריאות (במינון שנקבע), האם את ממליצה על המתקת משקה קקאו בסוכר קקאו או בממתיק מלאכותי הבטוח לשימוש?

27/06/2020 | 15:27 | מאת: רות

בעניין הקלוריות והסוכר בדם, האם ממתיק מלאכותי לא פותר את הבעיה? ומבחינת תהליך עיבוד, האם אישור fda את הממתיקים לא פותר גם בעיה זו? רות

שלום טל, אני לא רואה שום יתרון בריאותי להמתקה בכלל אם זה לא חיוני. בברכה,דנה

29/06/2020 | 19:37 | מאת: טל

המתקה עבורי היא בהחלט חיונית, מאחר שבלעדיה אין שום טעם לקקאו (או משקה חם או קר אחר), ובלי טעם כאמור - אין טעם לחיי (כמו שבלי אהבה אין טעם לחיים). לכן, השאלה נותרת, ולפחות אני מוכן "להתפשר" על תשובה לשאלה: מה פחות גרוע בין האפשרויות אותן פירטתי.

30/06/2020 | 01:23 | מאת: טל

כפי בציינתי בשאלה הקודמת, אני חוזרת על השאלה: האם את ממליצה על המתקת משקה קקאו בסוכר קקאו

04/07/2020 | 10:51 | מאת: טל

האם אין תשובה לשאלתי מ-26.6? טל

04/07/2020 | 10:54 | מאת: טל

השאלה מ-30.6 מבולבלת ושגויה - סליחה. מצפה לתשובה לשאלתי הבסיסית מ-29.6.

18/07/2020 | 06:40 | מאת: טל

טרם קיבלתי תשובתך לשאלתי בנדון מ-26.6. מצפה לתשובתך. שנהיה בריאים. טל

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר