קנה סוכר לעומת קליפת עץ האדר
דיון מתוך פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
איזה חיסרון יש לסוכר לעומת סירופ מייפל? האם סירופ מייפל (על בסיס עץ האדר?) בריא יותר (או פחות מסוכן) מסוכר? ומאחר שסוכר מיוצר (?) מקנה סוכר (צמח), מה רע בצריכתו? טל
שלום טל, אם בוחנים נושא של תהליך עיבוד, אז ברור שהמייפל עדיף על סוכר לבן. אבל מבחינה קלורית ותרומה להעלאת הסוכר, הם די דומים. בברכה,דנה
רציתי לדעת האם, מבחינה בריאותית, יש יתרון להמתקה בסירופ מייפל לעומת המתקה בסוכר לבן, בסוכר חום, או בממתיק מלאכותי.
מאחר שקקאו לא מומתק נמצא בריא, בעוד שממתיקים מלאכותיים אושרו כבטוחים ע"י ארגוני הבריאות (במינון שנקבע), האם את ממליצה על המתקת משקה קקאו בסוכר קקאו או בממתיק מלאכותי הבטוח לשימוש?
בעניין הקלוריות והסוכר בדם, האם ממתיק מלאכותי לא פותר את הבעיה? ומבחינת תהליך עיבוד, האם אישור fda את הממתיקים לא פותר גם בעיה זו? רות
המתקה עבורי היא בהחלט חיונית, מאחר שבלעדיה אין שום טעם לקקאו (או משקה חם או קר אחר), ובלי טעם כאמור - אין טעם לחיי (כמו שבלי אהבה אין טעם לחיים). לכן, השאלה נותרת, ולפחות אני מוכן "להתפשר" על תשובה לשאלה: מה פחות גרוע בין האפשרויות אותן פירטתי.
כפי בציינתי בשאלה הקודמת, אני חוזרת על השאלה: האם את ממליצה על המתקת משקה קקאו בסוכר קקאו
האם אין תשובה לשאלתי מ-26.6? טל
השאלה מ-30.6 מבולבלת ושגויה - סליחה. מצפה לתשובה לשאלתי הבסיסית מ-29.6.
טרם קיבלתי תשובתך לשאלתי בנדון מ-26.6. מצפה לתשובתך. שנהיה בריאים. טל