כולסטרול גבוה וגבינה צהובה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

31/08/2020 | 20:41 | מאת: שירי

שלום, הבנתי שכיום יודעים שמה שיותר גורם לעליית כולסטרול זה פחמימות פשוטות וסוכרים. אני בת 41 עם כולסטרול גבוה. זה גנטי אצלי, ואתחיל טיפול תרופתי ואני גם בדיאטה. אשמח לברר: האם אכילת גבינת צהובה רגילה (לא לייט) כ 2 פרוסות ליום זה משהו שלא מומלץ כשיש כולסטרול גבוה? מבחינת הסוכר(יש לי תנגודת לאינסולין) זה כביכול טוב לי כי מכיל גם חלבון וגם שומן, וגם הרבה סידן ויש לי דלדול עצם עקב פרדניזוו בעבר. אבל תהיתי אולי זה לא טוב מבחינת כמות השומן ויעלה את הכולסטרול. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שירי, כולסטרול גבוה סיבותיו רבות. לתזונה כמובן השפעה לא קטנה וזאת בישלוב נטיה גנטית, גיל, מחלות רקע, תרופות, משקל ועוד. השאלה היא לא גבינה צהובה, השאלה היא התזונה שלך באופן כללי. ההתסכלות היא לא על פריט מזון אחד, אלא על מכלול התזונה שלך, מדדים נוספים בבדיקות דם, משקל גוף, הרכב גוף ועוד. לשם כך עליך לפנות לייעוץ אישי אצל דיאטנית. בנוסף- גבינה צהובה נחשבת למזון מעובד עתיר ברכיבים לא מזינים אחרים מלבד שומן, לכן חשוב לקחת גם אותם בחשבון. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר