הבדלים בין סוגי תירס שונים
דיון מתוך פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
מה ההבדל התזונתי בין סוגי התירס השונים? כלומר תירס מתוק (כמו בסופר), תירס צהוב המיועד לקמח (בעל גרעינים קשים ויבשים), תירס פנינה, תירס סגול (פחות מתוק אבל רך), תירס צבעוני (גם בעל גרעינים קשים ויבשים) תודה רבה על המענה
שלום, תירס מתוק הוא מוצר מעובד, לרוב מתוסף סוכר או מלח או שניהם. שאר המוצרים מדובר בחומר גלם טבעי. אין בידי מידע לגבי הבדלים תזונתיים משמעותיים, כי לא ממש בודקים כל מוצר. זנים שונים של תירס יכולים להבדל בהרכב עמילן, ויטמינים ומינרלים. בברכה,דנה
תודה על התשובה. התכוונתי לקלח תירס ללא תוספים. במתוק, התכוונתי לתירס המתוק (sweet corn, saccharata var. rugosa), שאלה קלחי התירס שמוכרים בסופרים. ידוע לך איך ניתן לדעת? לא מצאתי מידע בחיפושים באינטרנט
חיפשתי לפני ששאלתי אותך ולצערי אין. הדבר הכי קרוב שמצאתי הוא השוואה בין תירס כחול לתירס מתוק (באתר מקסיקני). בכל אופן, תודה רבה על התשובה וההתייחסות!