גבינה צהובה, מזון מעובד, לאכול או לוותר
דיון מתוך פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
האם הכמות הגדולה של סידן בגב"צ מאבדת את ערכה התזונתי בגלל זה שגבינה זו היא מזון מעובד, עד כדי כך שמומלץ להימנע מאכילתה?
שלום בני, העלות תועלת של גבינה צהובה כנראה פחות ממה שחשבו בעבר, ויש עוד הרבה מקורות טובים יותר לסידן במוצרי חלב, כגון ריקוטה. ברור שאפשר לשלבה בתפריט, מתוך הנאה לא כמקור יומי לסידן. בברכה,דנה
לא ירדתי לסוף דעתך. אם אין לשלב גב"צ כמקור סידן, האם זה אומר שאין לה ערך תזונתי ממשי (בדגש על סידן), בעיקר בהתחשב ב-900 מ"ג סידן בגב"צ לעומת 600-500 מ"ג סידן בריקוטה? כמו כן, האם ריקוטה, בניגוד לגב"צ, אינה מזון מעובד?
שלום יניב, לא אמרתי שאסור לאכול או לא לשלב, אמרתי שיש מקורות מזינים יותר לסידן מגבינה צהובה, כגון ריקוטה שנחשבת לגבינה הרבה פחות מועבדת. בברכה,דנה
כמות הריקוטה היומית הסבירה בעיניי היא 50ג' ביום = 300מ"ג סידן. באילו מזונות (טעימים) וכמויות ניתן למצוא את יתרת ה-900 מ"ג המומלצת, אם מוותרים על 50ג' גב"צ?
שלום יניב, פורום זה אינו מיועד לייעוץ אישי. לשם כך עליך לפנות לדיאטנית שתחשב את הכמויות ותכתוב לך המלצות. יש עוד מוצרי חלב עשירים בסידן, טחינה, שקדים, סרדינים ועוד. בברכה,דנה
פרט לריקוטה, אלו מוצרי חלב בריאים, לא מעובדים, מספקים כמות נכבדה של סידן?
מבקש לקבל תשובה לפנייתי מ-15.9. גמר חתימה טובה. בן