דבש-בהמשך לתשובה
דיון מתוך פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
תודה לתשובה, אני חושבת שעדיף דבש על ריבה או קונפיטורה למרוח לפעמים על הלחם זה לא הרגל קבוע, פעם עד פעמיים בשבוע1-2 כפות האם יש בזה נזק למי שיש סוכר גבולי?
היא כתבה לך בצורה די ברורה "ממליצה להוריד מינון". זה אומר שכדאי לך לצרוך פחות. היא לא יכולה להגיד לך ב-100% אם יש נזק. אם את ממש רוצה לדעת, קחי בחשבון שאת שפן נסויונות של עצמך.
שלום סופי, אין ממש הבדל בין תרומה של סוכר זמין בין דבש לריבה ללא תוספת סוכר. גם ריבה מכילה פרוקטוז. אמרתי להוריד מינון, כפית ולא כף ולבדוק. בברכה,דנה