האם תחליף לגבינה צהובה פחות בריא מגבינה צהובה?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

28/11/2020 | 09:21 | מאת: רינת

הכולסטרול שלי גבוה ויותר מידי מוצרי חלב הופכים את הליחה שלי ליותר צמיגית. ראיתי שיש תחליף גבינה צהובה בשם "הולנדית" או משהו כזה וכתוב שזה "על בסיס חלבון וחלב שומן מין הצומח". צירפתי תמונה. זה יותר גרוע או פחות גרוע מגבינה צהובה רגילה? קצת מפחדת מהתחליף כי הוא נראה לי מזון מעובד מידי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רינת, ראשית, אין כל הוכחה על קשר בין ליחה ומוצרי חלב, אבל אם התחושה שלך אומרת שכן, אז פשוט המנעי. התחליפים אינם ראויים מבחינה תזונתית, מזון אולטרה מעובד שיותר גרוע מהגבינה עצמה. עדיף פעם בכמה ימים פרוסת גבינה צהובה איכותית מאשר לצרוך מזון מעובד כזה. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר