עדשים כתומות - קצף בבישול

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

17/01/2021 | 15:36 | מאת: מאיה

שלום, האם צריך להסיר את הקצף שנותר בבישול עדשים כתומות? תודה

שלום מאיה, אין לי תשובה בנושא. בברכה,דנה

17/01/2021 | 18:41 | מאת: סטודנטית

עדשים עשירות מאוד בסאפונין, כמו גם קטניות אחרות. אחד ממאפייני הסאפונין הוא קליטה מואצת של מים, מה שיוצר את הקצף. הקצף הוא בעצם רק מים ואין בו שום סכנה או יתרון, לא לבריאות ולא מבחינה קולינרית.

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר