הממתיק ציקלמט ואופן שימושו
דיון מתוך פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
המוצר "סוכרזית קלאסי נוזלי" מכיל בין השאר את הממתיק ציקלמט החשוד כמסרטן ואשר נאסר לשימוש ע"י ה- FDA בארה"ב. יחד עם זאת הוא מאושר לשימוש על ידי משרד הבריאות בישראל. האם אין שום סכנה לצרוך אותו? שאלה נוספת: על גבי האריזה מצוין "מומלץ לבישול ולאפייה". האם ניתן להשתמש בו גם להמתקת מוצרים שלא עברו אפייה או בישול, כגון שתיה קרה, סלט פירות ויוגורט? תודה רבה!
שלום דן, לכל מדינה רגולציה אחרת. בארהב גם אסור השימוש בסכרין ואופטלגין שפה מותר- רגולציות שונות. יחד עם זאת אנ באופן גורף ממליצה להוריד עד כמה שניתן שימוש בממתיקים מלאכותיים באשר הם ולעבור לממתיקים טבעיים כגון סטיביה. לגבי השימוש מומלץ באפיה ובבישול- הכוונה שזה בנוסף להמתקה שאיהנ אפיה או בישול. בברכה,דנה
האם "סוכרזית סטיוויה" נוזלי (המבוסס על "גליקוזידים של סטביול"), ו"טרוביה" אבקה בשקית (המבוססת על עלי סטיוויה), נכללים במושג "ממתיקים טבעיים"?