ריכוך אבוקדו קשה כדי שיהיה ראוי למאכל
דיון מתוך פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
האם (וכיצד) אפשר לרכך אבוקדו קשה? לאחרונה, האבוקדו שאני משיגה בסופר - קשה ביותר ואינו ראוי למאכל.
שלום ללי, הזמן לרוב מרכך אותו. מעבר לכך אין לי טכניקות מיוחדות. זה גם עניין של זן ועונה. בברכה,דנה
אצלי הזמן לא מרכך את האבוקדו. לפעמים הוא אף מקלקל אותו. האם רצוי להניח אותו בשמש? בצל? במקרר? על שולחן האוכל? על המזנון? במזווה? וכיו"ב, עד שיהיה ראוי לאכילה?
פרי האבוקדו עמיד יחסית לטמפרטורות נמוכות, ולכן מומלץ לשמור את הפרי במקרר. עם זאת, פירות אבוקדו נקנים לרוב לפני הבשלתם. לכן, מומלץ לשמור את הפרי בטמפרטורת החדר עד הבשלתם, ורק לאחר מכן לאחסן את הפרי במקרר לצורך הארכת חיי המדף. ניתן לזרז את הבשלת הפרי על ידי שימורו בשקית מחוררת בטמפרטורת החדר יחד עם פירות אחרים, כגון בננה, המשחררת כמויות גדולות של הורמון ההבשלה אתילן.
היה לי עץ אבוקדו 10 שנים. אם אבוקדו נקטף נניח חודש לפני הזמן, שום ריכוך לא יעבוד. כי הוא בוסר. אם נקטף בעונה, או נניח שבוע, שבועיים לפני - תשימי בנייר עיתון במקום יחסית חם (למשל מעל המקרר).