תרומת סידן רצינית של פריט מזון בארוחת בוקר

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

08/05/2021 | 07:44 | מאת: עומר

איזה מזון (אם יש כזה) תורם לגוף יותר סידן מגבינה צהובה?

שלום עומר, גבינת ריקוטה לדוגמה. בברכה,דנה

09/05/2021 | 14:05 | מאת: עומר

איך ייתכן שריקוטה עם 600 מ"ג סידן היא מקור טוב יותר מגב"צ עם 900 מ"ג סידן? אין דוגמה משכנעת יותר?

09/05/2021 | 14:33 | מאת: אלירותי

חפש בפורום

שלום עומר, התשובה פשוטה. גדי לאכול 100 גר' גבנצ אתה צריך לאכול 4 פרוסות לערך של גבינה, שזה לא מעט קלוריות, שומן ונתרן. לעומת זאת 100 גר' של ריקוטה 5% יותר קל לצרוך, פחות נתרן ופחות שומן. בברכה,דנה

09/05/2021 | 22:13 | מאת: עומר

אנו, כמובן, לא אוכלים 100ג' גב"צ או 100ג' ריקוטה - כמויות אלו נראות לנו מוגזמות ביותר. אך 25ג' גב"צ + 25ג' ריקוטה - כמויות סבירות - אנו אוכלים, ומקבלים מהם כ-350 ג' סידן. כמות זו עדיין נמוכה בהרבה מזו הנדרשת - 1200 מ"ג סידן, גם בתוספת יוגורט, חלב, סרדינים וירקות. איך נגיע לכמות הנדרשת ממזונות טעימים נוספים?

11/05/2021 | 22:11 | מאת: עומר

חשוב לי לציין שגב"צ שאני נוהג לאכול זה שנים לא העלתה לי את ה-ל"ד, או את שומני הדם. מאידך, נראה לי שהיא שמרה עליי מפני שברים, האופייניים לגיל המבוגר. מה הסיכוי שהייתי יכול להישמר מפני שברים אילו לא הייתי נוהג לאכול גב"צ?

15/05/2021 | 07:40 | מאת: עומר

מאחר שיש המון מלח בגבינה צהובה, האם מומלץ להימנע מצריכתה כמקור חשוב וטעים של סידן, שלא ניתן לקבל כמות ראויה שלו ממזונות טעימים אחרים?

01/06/2021 | 09:26 | מאת: עומר

באיזה מזון, אם בכלל, כמות הסידן גבוהה מזו שבגבינה צהובה?

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר