תרומת סידן רצינית של פריט מזון בארוחת בוקר
דיון מתוך פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
איזה מזון (אם יש כזה) תורם לגוף יותר סידן מגבינה צהובה?
איך ייתכן שריקוטה עם 600 מ"ג סידן היא מקור טוב יותר מגב"צ עם 900 מ"ג סידן? אין דוגמה משכנעת יותר?
חפש בפורום
שלום עומר, התשובה פשוטה. גדי לאכול 100 גר' גבנצ אתה צריך לאכול 4 פרוסות לערך של גבינה, שזה לא מעט קלוריות, שומן ונתרן. לעומת זאת 100 גר' של ריקוטה 5% יותר קל לצרוך, פחות נתרן ופחות שומן. בברכה,דנה
אנו, כמובן, לא אוכלים 100ג' גב"צ או 100ג' ריקוטה - כמויות אלו נראות לנו מוגזמות ביותר. אך 25ג' גב"צ + 25ג' ריקוטה - כמויות סבירות - אנו אוכלים, ומקבלים מהם כ-350 ג' סידן. כמות זו עדיין נמוכה בהרבה מזו הנדרשת - 1200 מ"ג סידן, גם בתוספת יוגורט, חלב, סרדינים וירקות. איך נגיע לכמות הנדרשת ממזונות טעימים נוספים?
חשוב לי לציין שגב"צ שאני נוהג לאכול זה שנים לא העלתה לי את ה-ל"ד, או את שומני הדם. מאידך, נראה לי שהיא שמרה עליי מפני שברים, האופייניים לגיל המבוגר. מה הסיכוי שהייתי יכול להישמר מפני שברים אילו לא הייתי נוהג לאכול גב"צ?
מאחר שיש המון מלח בגבינה צהובה, האם מומלץ להימנע מצריכתה כמקור חשוב וטעים של סידן, שלא ניתן לקבל כמות ראויה שלו ממזונות טעימים אחרים?
באיזה מזון, אם בכלל, כמות הסידן גבוהה מזו שבגבינה צהובה?