גזר גמדי וכימיקלים....

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

10/05/2021 | 17:23 | מאת: גלי

שלום, קראתי כי בעת עשיית גזר גמדי משתמשים בכימיקלים, האם זה נכון? האם מומלץ להימנע מאכילתו? תודה

שלום גלי, אין לי מידע בנושא. בכל מקרה עדיף לצרוך כל ירק בצורתו המקורית והטבעית. בברכה,דנה

11/05/2021 | 15:50 | מאת: סטודנט

גזר גמדי אמיתי הוא פשוט גזר שנקטף בשלבים הראשונים של ההתפתחות, לפני שסיים את הגדילה. ממש כמו תירס גמדי. חשוב לדעת ש"גזר גמדי" בארץ, הוא לא באמת גזר גמדי, אלא גזר רגיל שנחתך מיד לאחר הקטיף. מרגע הניסור הוא הופך לפגיע יותר וגם מאבד מהברק הטבעי שיש לקליפה, ועל כן הוא מצופה בכלורין, שמשמיד את החיידקים, ולפני השיווק עובר שטיפה במים, להזרת שאריות הכימיקלים. זה אמנם לא מסוכן אבל, כמו שדנה כתבה, עדיף לאכול את המאכל האמיתי.

11/05/2021 | 20:45 | מאת: ט

ואיך / היכן מוצאים גזר גמדי "אמיתי"? איך מבדילים בינו לבין המתועש? נכון עדיף טרי רגיל אבל הילד אוהב גמדי.. אז אולי בכל זאת?

11/05/2021 | 23:42 | מאת: סטודנט

לא ראיתי בארץ. גזר גמדי אמיתי נראה בדיוק כמו זה הרגיל, רק קטן יותר. גזר מתועש הוא ללא עלים, ללא השפיץ של קצה השורש ובכללי, לא בצורה של גזר. שיקול שלך מה לתת לילד

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר