דגנים מלאים VS בטטה
דיון מתוך פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
היי, האם לדעתכם בטטה שמבושלת במים רותחים או במיקרוגל (בעלת אינדקס גליקמי נמוך-בינוני) יכולה להחליף דגנים מלאים בתזונה? לא הגיוני לי שדגנים יהיו בריאים לנו כי רק לפני 20,000 שנה התחלנו לאכול אותם. אני מאמין שהם נחשבים בריאים רק כשהם מחליפים דגנים "לבנים". מה דעתך? תודה רבה.
שלום ירון, דעתי שאפשר לאכול גם וגם, לגוון אם כל סוגי הדגן, ולהבין שבטטה אינה דגן אלא שורש פחמימתי. אין מקום להשוואה, כל אחד יתרונות וחסרונות. בברכה,דנה