סילאן, ממתיק, סוכר וסכרת

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

19/05/2021 | 10:39 | מאת: אליהו

האם המתקת קפה בסילאן עדיפה על פני המתקתו בסוכר או בסוכרזית (כאשר אי-המתקתו אינה אופציה עבורי), במסגרת המאמץ (בתחומים נוספים) להימנע מהסיכון לחלות בסכרת?

שלום אליהו, אין הבדל בין סילאן לסוכר מבחינתי ברמת הסיכון. סוכרזית לא ברת השוואה לסוכר או סילאן, אז עדיפה. בברכה,דנה

24/05/2021 | 08:18 | מאת: אליהו

האם יש בתמר סיבים תזונתיים, וויטמינים ומינרלים הנוגדים חמצון של הכולסטרול הרע, והאם הוא דל בקלוריות ושומר על מערכת העיכול ועל הלב, כאשר הסוכר שלו, אף שקיים, עולה לאט בדם?

30/05/2021 | 08:34 | מאת: אליהו

בוקר טוב למומחית, מבקש תשובה לשאלתי בנדון מ-24.5. בברכה.אליהו

11/06/2021 | 08:05 | מאת: סימה

יתרונות התמר הכלולים בשאלת מר אליהו מ-24.5 מפורטים באתר הכללית. אבקש התייחסות הדיאטנית המומחית ליתרונות הנ"ל - האם הם אכן קיימים לפי הידע התזונתי? סימה

17/06/2021 | 08:45 | מאת: סימה

ממתינה מאוד לתשובת המומחית לפנייתי מיום 11.6 בנדון.

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר