השריית קטניות ודגנים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

16/06/2021 | 19:54 | מאת: Embryonic

שלום רב, מקורות רבים ברשת ממליצים להשרות קטניות ודגנים במים שהוספו להם חומץ תפוחים, מיץ לימון או קפיר. מבקש לברר אם להמלצה זו ביסוס מדעי. תודה.

שלום, לא ככל הידוע לי. בברכה,דנה

17/06/2021 | 13:01 | מאת: פ

מצב מחקר בנושא https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0301054609000639?via%3Dihub

17/06/2021 | 14:48 | מאת: Embryonic

פ', רפרפתי על המחקר שקישרת אליו, ויש לשים לב כי במסגרתו הוסף חומץ למזונות מבושלים, לא בשלב ההשריה. מעבר לכך, ההמלצה ברשת להשרות בחומץ אינה מתייחסת להפחתת תגובה אלרגנית, אלא להפחתת החומצה הפיטית במזון. אני חושד שמקור ההמלצה הזו בקרן וסטון פרייס המפוקפקת. ייתכן שאצור עמם קשר כדי לברר את הסוגיה.

שלום רב, מדובר בהמלצה שאינה תואמת המלצות של מומחים לאלרגיות למזון או רגישיות. ממליצה לא לנסות את זה. אין שם מניעה מאכילת קטניות אחרי השריה במים או הנבטה. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר