השריית קטניות ודגנים
דיון מתוך פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
שלום רב, מקורות רבים ברשת ממליצים להשרות קטניות ודגנים במים שהוספו להם חומץ תפוחים, מיץ לימון או קפיר. מבקש לברר אם להמלצה זו ביסוס מדעי. תודה.
מצב מחקר בנושא https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0301054609000639?via%3Dihub
פ', רפרפתי על המחקר שקישרת אליו, ויש לשים לב כי במסגרתו הוסף חומץ למזונות מבושלים, לא בשלב ההשריה. מעבר לכך, ההמלצה ברשת להשרות בחומץ אינה מתייחסת להפחתת תגובה אלרגנית, אלא להפחתת החומצה הפיטית במזון. אני חושד שמקור ההמלצה הזו בקרן וסטון פרייס המפוקפקת. ייתכן שאצור עמם קשר כדי לברר את הסוגיה.
שלום רב, מדובר בהמלצה שאינה תואמת המלצות של מומחים לאלרגיות למזון או רגישיות. ממליצה לא לנסות את זה. אין שם מניעה מאכילת קטניות אחרי השריה במים או הנבטה. בברכה,דנה