פרוקטוז בפירות וירקות
דיון מתוך פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
שלום דנה, מדוע פירות וירקות נעשים מתוקים יותר ככל שהם פחות טריים? אם המתיקות באה מפרוקטוז, איך הם מבצעים תהליך של פוטוסינתזה ללא אור שמש ועלים? אם לא, מהיכן מגיעה המתיקות? תודה
שלום תמר, בתהליך ההבשלה חלק מהרכיבים העמילניים בפרי מתפרקים לסוכרים פשוטים, ומשם המתיקות. הטענה היא שזוהי דרך לעודד בעלי חיים לצרוך את הפרי ממש לפני רקבון כדי להפיץ את הזרעים. בברכה,דנה
לא יודעת אם יעניין אותך. היתה קודם הרצאה ברדיו על פירות ואחד המרצים (אגרונום) הסביר שיש רשימה של פירות שממשיכים להבשיל גם לאחר הקטיף. אלה פירות שאם קוטפים אותם בשלב התפתחותי סביר (לא מוקדם מדי), הם ממשיכים לייצר אתן, וזה מאפשר לפרי להמשיך ולייצר פרוקטוז. הוא דיבר על משמש, תות, תאנים ובכלל פירות קיץ. פירות שלא ממשיכים להבשיל, לא הופכים למתוקים יותר לאחר הקטיף. מקווה שלא חפרתי ותודה על המענה ובכלל על ניהול הפורום :)