2 שאלות לא קשורות: קרגינן/אוכל שרוף

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

16/07/2021 | 03:10 | מאת: אירית

שלום רב, אשמח לקבל תשובות בשני נושאים: 1. מה דעתך על קרגינן מבחינת נזק בריאותי. 2. האם מזון מושחר/חרוך קשור בסרטן? האם יש הבדל אם מדובר בחלבונים מן החי, לעומת ירקות או פחמימות (כמו לחם מושחר בטוסטר אובן) שעברו תהליך כזה מבחינת הנזק. מה דעתך בנושא עישון בשר? תודה רבה מראש! :)

שלום אירית, יש יותר ויותר מחקרים לגבי קרגינן ונזק לתאי מערכת העיכול ותפקידו בהתפתחות מחלות מעי דלקתיות. יש לשים לב לנוכחות שלנו במזון שמיועד בעיקר לילדים. מזון חרוך או שרוף זה לא העניין, מה שמשנה זה הטמפ' הגבוהות שנחשף אליו המזון. גם פחמימות בחימום גבוה מייצרות חומרים מסרטנים. מכאן ההמלצות לבישול קצר, טמפ נמוכות, מזון כמה שיותר קרוב לומר הגלם. בברכה,דנה

16/07/2021 | 14:53 | מאת: גולש אקראי

קורה הרבה פעמים שנשרפת לי החביתה (אוכל רק את החלבון) ואני אוכל אותה חרוכה. אני לא ממש שולט בזה כי הפלטה שלי מחממת בעוצמות אקראיות. מה את ממליצה? עדיף להכין את החביתה בתנור?

שלום, אני ממליצה להוריד את עוצמת האש או הפלטה, ולהוריד דקה לפני שנשרף. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר