המשך לשאלה על הביצה השרופה
דיון מתוך פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
שלום דנה, זו שאלתי משבוע שעבר: קורה הרבה פעמים שנשרפת לי החביתה (אוכל רק את החלבון) ואני אוכל אותה חרוכה. אני לא ממש שולט בזה כי הפלטה שלי מחממת בעוצמות אקראיות. מה את ממליצה? עדיף להכין את החביתה בתנור? חשוב לי להבהיר כי אין לי שליטה. הפלטה שלי מחממת בעוצמות רנדומליות. לפעמים החביתה נשרפת בתחתית עוד לפני שאני מסיים לייצב אותה על המחבת (כשחלקה העליון עוד נוזלי, זה באמת עניין של שניות). השאלה היא לא מתי להוציא את החביתה כדי שלא תשרף אלא אם במצב בו היא בכל מקרה נשרפת בהסתברות כלשהי (היא נשרפת רק לפעמים, לא כל הזמן), עדיף לחמם אותה בתנור או שזה לא נורא לאכול אותה שרופה? תודה
עוד הערה קטנה: זה מצב זמני. בסוף השנה אעבור דירה
שלום, אני מאמינה שעניתי כמה שאני יודעת. לא מומלץ לאכול מזון שרוף. אפשר לבשל ביצה, ועדיף בכל מקרה. בברכה,דנה
תודה רבה. קצת מביך שלא חשבתי על האפשרות הזו בעצמי...