עוד שאלה על חימום ביצה
דיון מתוך פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
שלום דנה, המלצת לי לא מזמן לבשל ביצים ולא לאפות או לטגן אותן. תהיי מוכנה בבקשה להסביר לי מה ההבדל התזונתי בין השיטות? אני אוכל רק את החלבון ומטגן\אופה ללא תוספת שמן. ברור לי שכרגע טיגון הוא לא אופציה (כי הביצים נשרפות לי), אבל חשוב לי לדעת לעתיד. אם תהיי מוכנה, אשמח לתשובה רצינית - מה ההבדל בין חימום חלבון בבישול מול אפייה מול טיגון (ללא שמן)? האם יש פגיעה ואם כן, אילו קשרים נפגעים? כמובן שאם זה מסובך להסביר במסגרת הזו, אשמח אם תפני אותי למאמרים שמסבירים את הנושא. אין לי בעיה עם אנגלית או רוב השפות האירופאיות (במקרה והספרות שנראית לך היא בשפה זרה). תודה רבה
שלום, הבעיה היא בטמפ' השונות בין בישות וטיגון. בבישול מגיעים ל- 100 מעלות, בטיגון יכול להגיע ל- 250 מעלות. השינוי בהרכב הביצה משתנה דרמטית. תהליך השריפה מייצר חומרים רעילים. בברכה,דנה