הריסת חלבונים במזון.
דיון מתוך פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
איך ניתן לדעת מה נקודת החימום המקסימלית של חלבון (צמחי, מהחי) לפני שהקשרים המולקולריים שלו נשברים? מה קורה לו, מבחינה תזונתית, אם הוא חומם יתר על המידה?באם אוכלים מוצרי חלב מפוסטרים, האם חלק מהחלבון נהרס? בנוגע לביצים, האם את ממליצה לאכול ביצים חיות? ללא החלמון
שלום, חשוב להבין שמה נהרס בחימום זה המבנה והקשרים המולקלוריים. בסופו של דבר הגוף מפרק את החלבון לחומצות אמינו. החום לא הורס חומצות אמינו בכל מקרה. לא ממליצה לאכול ביצה חיה בשום צורה. בברכה,דנה
תודה. ובדבר מוצרי חלב, תהליך הפיסטור לא פוגע בקשרים המולקולריים? זה כולל גם חימצון של חומצות השומן שבחלב.