אבוקדו טחינה.דגים מוצרי חלב.סכרת וכולסטרול

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

28/12/2021 | 13:57 | מאת: נעם

האם יש סכנה בסכרת שומנים בכבד לפי התפריט שלי? צריכה של 2 אבוקדו בינוני ובנוסף טחינה גולמית מלאה בכמות של 250 גרם ללא סינון יכולה לגרום לטריגצרידים שומנים בדם. וכבד שומני. האם יש אמת בדבר? (אני מאוד נהנה מאכילת אבוקדו טחינה גולמית מלאה ללא סינון אני גומר מיכל של 500 גרם ב3_2 ימים הנוסף 2 אבוקדו בינוני כל יום ) אני אוכל 2 פרוסות לחם קל שיפון ביום. לפעמים מוסיף לתזונה קטנות כמו חומוס ושעועית הרבה ירקות כמו מלפפון ופלפלים אדומים צהובים וכתומים.חסה. דגים כמו סרדינים.טונה.סלמון.אמנון בשר לעתים חזה עוף מוצרי סויה כמו אדממה וטופו יוגורט.גבינה צהובה 9 .ריקוטה 5 אחו.קוטג 3 אחוז. אני לא מסוגל לאכול פירות כי זה מתוק לי מדיי לפעמים פירות יער ולא מסוגל לאכול אורז פסטה לא אוהב את זה . יש לי כמיהה לשומןץ ים כמו אבוקדו טחינה וחלבון בברכה נעם

שלום נעם, התפתחות סוכרת ומחלות כגון כבד שומני אינן נובעות ישירות מהתזונה שלך, אלא משולבות בגורמים נוספים כגון משקל, סיפור משפחתי, רמת פעילות ובריאות כללית. איני יכולה לחוות דעה על התזונה שלך במסגרת פורום זה, כי זה ורכב יותר מטחינה ואבוקדו. ניכר שאתה אכול הרבה שומן, אך גם אם הוא בריא, לא בהכרח אומר שזה מתאים לך. פנה לתזונאי.ת לטיפול פרטני. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר